Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

En weer gaat KCD op verplaatsing. De vierde ronde in de competitie en de derde uitwedstrijd. Dat is voor ons vlaggenschip het menu van aanstaande zaterdag. In Kockengen wacht ESDO. Die ploeg won met 11-13 bij Eemvogels, waar KCD met 15-15 ternauwernood aan verlies ontsnapte. En de Kockengers verloren met 22-9 bij HKC, waar KCD met 18-8 op de broek kreeg.

Dat wordt dus een spannende pot. Ook hier betekent een overwinning direct weg uit de onderste regionen (zeker als de volgende week ook nog eens van Huizen wordt gewonnen), terwijl elk ander resultaat feitelijk een positie in het rechterrijtje gaat opleveren. Onze eerstelingen kunnen een wedstrijd verwachten die erg gaat lijken op die van afgelopen zaterdag in Soest. Belangrijk is om dan in het hoofd net zo rustig te blijven als in Soest, maar wel direct er te staan zodat niet steeds tegen een achterstand wordt aangehikt. Reken daarbij nog eens matige weersverwachtingen in een open polderlandschap en dan wordt duidelijk dat het vanaf half vier ook een mentaal spelletje zal worden waarbij fraai korfbal niet op de eerste plaats zal staan. De steun van afgelopen zaterdag van een flinke supportersschare zal hard nodig zijn! Daarom:

Kockengen, zaterdag half vier: be there!!