Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde ons eerste in Kockengen tegen ESDO. Met één punt minder op de ranglijst en gezien hun uitslagen was al duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn. Bij winst zou je op de ranglijst bij de subtop eindigen en heb je het dit seizoen net wat makkelijker. Door afwezigheid en blessures kon KCD niet starten met de vier vaste dames maar was er een debuut voor Lotte Nieuwschepen in de basis. Helaas werkte het weer niet erg mee en zorgde de regen voor een sfeerloze aanloop naar de wedstrijd. Gelukkig kwamen vlak voor tijd nog heel wat supporters van onze mooie club aan om ons vlaggenschip aan te moedigen. Zo had ons eerste uiteindelijk genoeg steun om de wedstrijd met een goed gevoel te kunnen starten.

Dat goede gevoel verdween al behoorlijk snel. De eerste aanvallen verliepen rommelig en er werd na twee minuten een stip gemist aan Doornse kant. Verdedigend was KCD echter volledig de baas en had de aanval dus alle tijd om een doelpunt te maken. ESDO maakte in de eerste fase van de wedstrijd ook weinig klaar en zo was er dus aan beide kanten niet veel mooi korfbal om naar te kijken. KCD ging langzamerhand betere aanvallen spelen maar toch was het ESDO die na zeven minuten de score opende. Zonde, want KCD had gezien het aantal kansen inmiddels al lang voor moeten staan en nu begon de ploeg weer met achterstand. Gelukkig hield de verdediging goed stand en kon KCD na maar liefst veertien minuten de gelijkmaker scoren. Ook de periode daarna werden er aan beide kanten weinig doelpunten gescoord. KCD overklaste ESDO qua korfbal volledig maar verzuimde zichzelf te belonen waardoor ESDO het gevoel bleef houden dat er iets te halen viel. Na 25 minuten korfbal stond er slechts een stand van 2-4 op het scorebord. Gelukkig volgden er wat snelle doelpunten in de slotfase waardoor er met een zeer magere stand van 5-6 in het voordeel van KCD gerust kon worden.

Ook al was je als toeschouwer niet bij de teambesprekingen in de rust geweest, het was duidelijk wat er tegen beide ploegen gezegd was: kansen afmaken. De tweede helft begon dan ook heel anders dan de eerste. ESDO begon met de gelijkmaker van 6-6 maar het aanvalsvak wat in het begin van de wedstrijd zo moeilijk had gedraaid maakte er in twee aanvallen 6-8 van. Zo ging de tweede helft eigenlijk door. KCD bleef keurig op voorsprong maar door onnodige fouten in de verdediging kon het niet loskomen van ESDO en bleef het een ontzettend spannende wedstrijd. Pas na twintig minuten maakte KCD een gaatje van drie doelpunten en leek het voor ESDO op: 11-14. Bij 11-15 werd Lotte, die een uitstekende wedstrijd had gespeeld, vervangen door Jonna van Os die daarmee ook haar debuut in één mocht maken. ESDO kwam nog even terug naar 14-16 maar KCD wist het hoofd koel te houden maakte in de slotfase van de wedstrijd zijn kansen wel goed af. Door een vrije ballen- en strafworpenfestijn die in de laatste minuten door de scheidsrechter werd georganiseerd kon KCD nog wat verder uitlopen en won het de wedstrijd uiteindelijk met 15-19.

Door deze winst, en het feit dat in de poule iedereen wint van iedereen, staat KCD op een mooie tweede plaats. Dat is toch wel een lekker gevoel om ons weekend mee af te sluiten!