Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag hadden we voor het eerst in lange tijd een echte KCD-dag op ons veld. Alle teams speelden thuis en met het prachtige weer en de voorbereidingen voor het Oktoberfest van die avond in volle gang, heerste er de hele dag een feeststemming. Maar eerst moest er door ons vlaggenschip gepresteerd worden tegen Huizen. In deze poule staat iedereen dicht bij elkaar en bij verlies zou KCD weer ver weg zakken van de week ervoor verdiende tweede plaats. Bij winst zou KCD zijn tweede plaats behouden maar Huizen stond slechts één puntje achter ons eerste en het zou dus een lastige wedstrijd gaan worden. Gelukkig stond het langs de lijn en bij de kantine helemaal vol met supporters en kon KCD met zelfvertrouwen aan de wedstrijd beginnen!

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen duidelijk even sterk. Huizen pakte in eerste instantie de voorsprong maar KCD zorgde binnen een paar minuten weer voor een gelijke stand: 2-2. Daarna begon het bij KCD opeens te lopen en werd de korf makkelijk gevonden. Goede aanvallen waarin veel kansen werden gecreëerd en afgemaakt en een sterke verdediging zorgden ervoor dat de ploeg uit Doorn kon uitlopen naar 7-3. Huizen deed nog even wat terug door 7-4 te maken maar KCD leek de wedstrijd in zijn zak te hebben. Echter stokte het spel bij de groen-witten toen volledig. Gebrek aan concentratie zorgde voor onnodige fouten in de verdediging en aanvallend werd er tien minuten niet gescoord. Zo kon Huizen rustig zoeken naar goede aanvallen en kropen zij langzaam terug naar 7-7. Een paar minuten voor het einde van de eerste helft maakte KCD eindelijk weer een doelpunt: 8-7, maar door wederom twee onnodige fouten in de verdediging was het Huizen die met een voorsprong de rust in ging: 8-9.

Na rust kwam Huizen in eerste instantie scherper uit de kleedkamer dan KCD. Binnen twee minuten was het de ploeg uit Doorn die tegen een achterstand van drie doelpunten aankeek: 8-11. Maar ons vlaggenschip heeft al vaker laten zien dat ze niet onder de indruk zijn van een paar goals achterstand. Er werd volwassen en rustig verder gekorfbald en zo pakten de spelers langzaam de draad weer op. KCD kwam terug naar 10-11 en er werd sterk verdedigd. Huizen maakte toen nog de 10-12 maar KCD liet zien dat het de wedstrijd weer onder controle had en maakte het snel gelijk met 12-12. Beide ploegen hadden toen nog snel een doelpunt maar vanaf 13-13 zat KCD weer in dezelfde goede fase als de eerste helft. Huizen had in die fase niets meer te vertellen en KCD liet mooi, afwisselend korfbal zien. De ploeg uit Doorn liep in het laatste kwartier van de wedstrijd uit naar 18-13 en de wedstrijd was gespeeld. Huizen probeerde in de laatste twee minuten nog even wat terug te doen en kwam terug naar 18-15, maar KCD wilde uiteindelijk het laatste woord hebben: 19-15.

De punten bleven dus in Doorn waardoor KCD nog steeds keurig op de tweede plaats staat. Daarnaast werd deze mooie dag afgesloten door een zeer geslaagd eetcafé en Oktoberfest waardoor er teruggekeken kan worden naar een heerlijke zaterdag!