Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Vijf seconden te lang duurde de thuiswedstrijd van KCD tegen VZOD. De supporters waren al lang blij dat een slechte eerste helft deels gerepareerd kon worden en in de slotminuut de 14-14 werd gescoord, maar dat was buiten de gasten gerekend. Het laatste schot van de wedstrijd werd gepromoveerd tot doelpunt en zo bleef de thuisploeg met een kater achter.

Zoals gezegd startte KCD zeer matig. In de derde klasse zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd en de tweede plaats van de groen witten bood geen enkele garantie op succes. Dat bleek want tegenstander VZOD nam direct de leiding en hoewel KCD tot de 20e minuut in het spoor bleef, was duidelijk dat de ploeg minder vuur in het spel had dan anders. Daar maakten de gasten in de slotfase van de eerste helft gretig gebruik van door van 3-4 uit te lopen naar 4-8. Een Doornse strafworp in de slotseconden gaf nog enig perspectief, maar de eerste de beste aanval na de thee leverde weer een Kudelstaartse goal op en dat betekende een flinke tegenvaller.

Toch was er een ander KCD uit de kleedkamer gekomen en in vijf minuten werd de achterstand tot een draaglijk perspectief gereduceerd: 8-9. Doordrukken lukte echter niet; steeds was het VZOD dat de marge naar twee goals bracht voor de thuisploeg scoorde. Dat bleef doorgaan tot de 20e minuut waarna Anouk Ruitenberg haar debuut bekroonde met de eerste gelijkmaker: 12-12.

VZOD knakte echter niet en nam wederom de leiding en herstelde zelfs de marge van twee waarna nog slechts enkele minuten restten voor KCD om dan nog in elk geval één punt uit het vuur te slepen. De 13-14 werd onder luid gejuich begroet en toen in de slotminuut de gelijkmaker werd gescoord, dacht iedereen dat een halve ontsnapping toch nog was gerealiseerd, maar dat was buiten de gasten gerekend: 14-15 en verlies van de tweede plaats aan de winnende ploeg.

Zaterdag gaat KCD naar Madjoe in Rijnsburg voor een nieuw gevecht om het linkerrijtje, waar het nog steeds flink dringen is.