Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het is KCD niet gelukt de nederlaag van vorige week te laten volgen door een goed resultaat in Rijnsburg. Madjoe was na een lang gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk met 14-8 te sterk, maar tot kort voor het eind had de Doornse ploeg zicht op een punt.

Op een inmiddels antiek 60/30 veld viel er niet heel veel te genieten. Veel dynamiek was er niet door de veldomvang en de ploegen gingen in de eerste helft behoorlijk gelijk op. Twee dingen vielen op: de Doornse rebound was ondermaats zodat de bal te snel weg was om echte druk te creëren en enkele Zuid Hollandse heren waren behoorlijk lomp bezig. Dat leidde al snel tot een knieblessure bij Johan Kraan, die wel door kon maar de op zich behoorlijk fluitende arbiter Friesema had te weinig oog voor het welzijn van spelers. Overigens had dat geen invloed op het scoreverloop en met een magere 5-5 ruststand was alles nog mogelijk voor beide middenmoters.

In de tweede helft nam Madjoe afstand maar moeizaam spelend bleef KCD in het spoor, waarbij de ploeg een aantal malen pech had in de afronding. Een minuut of tien voor tijd was de stand opgelopen naar 10-8 in het voordeel van de thuisploeg waarna KCD alles verdedigend uit de kast trok om nog langszij te kunnen komen. Aanvallend kon echter geen vuist worden gemaakt en bij de 11e Rijnsburgse goal was de strijd gestreden waarna Madjoe in de slotfase de zaak afmaakte tegen een groen witte ploeg die zich gewonnen gaf en met 14-8 een geflatteerde, maar verdiende nederlaag aan de broek kreeg. Met de thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare koploper HKC op het programma kent  KCD met deze nederlaag een mager einde van het eerste deel van de veldcompetitie.