Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden op het veld gespeeld. Om te zeggen dat het fantastisch weer was, nee. Maar juist in het slechtste weer werd het beste resultaat gehaald door een KCD-team. Het derde had nog geen punt gehaald dit najaar, maar tegen THOR leek gaande de tweede helft een overwinning in de maak. Een 6-3 voorsprong werd echter in ruim twee minuten volledig te niet gedaan en iedereen vreesde weer een 0. Maar uiteindelijk kwam de winnende er toch en zo pakte KCD 3 met 7-6 zijn eerste zege.

Ons tweede speelde daarna tegen Rapid dat in Haarlem zeer ruim had gewonnen. Nu werd het, onder al wat betere omstandigheden, een hele tijd een echte wedstrijd. Pas in de uiterste slotfase liep Rapid weg maar de 10-16 was ronduit geflatteerd. Bij KCD 2 blijft de hatelijke 0 nog staan, maar er is nog steeds concurrentie in de buurt dus in de lente kan er nog iets zeer verrassends gebeuren.

Ons vlaggenschip moest het ongenaakbare HKC bestrijden. De Utrechters maken elke kleine kans af en dat was zaterdag niet anders. Met rust was de stand redelijk kansloos: 4-10. Gelukkig bewees ons eerste zichzelf een goed dienst door in de tweede helft goed te blijven korfballen en te gaan scoren. Met een 7-9 in die periode en de 11-19 in totaal mocht de kleedkamer in elk geval met opgeheven gezicht worden opgezocht.

Uiteraard won KCD de derde helft. Helaas levert dat geen punten op. Maar vergeleken met veel clubs uit de derde klasse steken we op dat punt er met kop en schouders boven uit. Voor het voortbestaan van onze vereniging zeker zo belangrijk.

Die derde helft gaat –als de corona een beetje wil meewerken- in Steinheim verder. En voor de rest: heerlijk korfballen in de zaal. Ook ontzettend gaaf!