Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag start de competitie met allemaal uitwedstrijden. We gaan dus naar allemaal verschillende hallen. En ondanks de landelijke regels is inmiddels wel duidelijk dat gemeenten en verenigingen ook nog zelf maatregelen hanteren. Verder heeft het KNKV een brandbrief gestuurd dat de clubs beter moeten controleren.

Voor de duidelijkheid even een paar punten:

· Alle spelers van 18 jaar en ouder moeten een CTB (QR-code) tonen om binnen te komen. Er is door het KNKV op aangedrongen ook om een identiteitsbewijs te vragen: kortom: dubbelcheck.

· Trainers, coaches en dergelijke zijn feitelijk van controle vrijgesteld; in menig hal wordt echter geen onderscheid gemaakt. Kortom, ook van deze functionarissen wordt vaak een CTB plus identiteitsbewijs gevraagd. Maak geen stennis, ook al ben je het er niet mee eens. Werk gewoon mee. Bedenk dat er allemaal vrijwilligers van clubs staan die dit feitelijk ook niet voor hun lol doen.

· Jeugd jonger dan 18 kan gewoon doorlopen.

· Chauffeurs van jeugdploegen zijn feitelijk van controle vrijgesteld; in menig hal wordt echter geen onderscheid gemaakt. Kortom, ook van deze chauffeurs wordt vaak een CTB plus identiteitsbewijs gevraagd. Ook hier geldt: maak geen stennis, ook al ben je het er niet mee eens. Werk gewoon mee. Het alternatief is buiten wachten….

· Het KNKV adviseert om met zo min mogelijk auto’s naar een uitwedstrijd te gaan (twee bij een viertal, drie bij een achttal). Probeer dat te respecteren.

· Advies aan de coaches van de jeugdteams om dit vooraf goed met de rijdende ouders door te nemen zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

· Als er problemen zijn: werk zo goed mogelijk met de ontvangende vereniging mee, maar meld vervelende ervaringen bij het bestuur.

Het bestuur