Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Volgend seizoen zal de opbouw van de verschillende klassen voor eerste teams er anders uit gaan zien. Belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Tussen de Korfbal League en de twee Hoofdklassen komt een nieuwe klasse
  • Het aantal eerste klassen gaat van 6 naar 8
  • De derde en vierde klassen worden samengevoegd

Verder zal deze zaalcompetitie vanaf zaterdag in andere vorm doorgaan. De oorspronkelijke derde klasse van 8 teams waar ons eerste in speelt, is opgeknipt in twee poules van vier teams. Die spelen een hele competitiewedstrijd.

Door de uitbreidingen bovenin de competitiestructuur komt er extra ruimte om vanuit de derde klasse naar de tweede klasse te promoveren. Er komen leuke beslissingswedstrijden.

De winnaar van de poule waar ons eerste in zit, speelt tegen de nummer twee van de andere poule van vier, die uit de oorspronkelijke derde klasse van ons eerste is gevormd; en omgekeerd. KCD speelt in de poule tegen Hebbes, ESDO en Midlandia. Bij een tweede plaats is er dus al een beslissingswedstrijd bereikt. De winnaar van die beslissingswedstrijd gaat naar de tweede klasse. Maar er gaan ook nog zeven beste verliezers naar de tweede klasse! Dat zijn de ploegen die het in hun poule het beste hebben gedaan.

De andere ploegen blijven in de derde klasse. Degraderen kan dus niet, want de hele vierde klasse komt er in de derde klasse bij.

Twee jaar geleden stonden we op het punt een mooi kampioensfeest te vieren met ons eerste. Zou het er twee coronajaren later alsnog van komen?