Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We hebben een rommelig seizoen door corona en dat zal nog even duren met de vele besmettingen. Maar we kunnen wel een planning geven zoals het KNKV dat ziet en hoe dat voor ons als vereniging uitwerkt.

De komende weken tot en met zaterdag 2 april hebben we de zaalcompetitie. Niet elke wedstrijd gaat door zoals gepland, want er zijn soms zoveel coronagevallen dat wij of onze tegenstander niet kunnen spelen. Bij KCD 1 en 2 moet een weggevallen wedstrijd verplicht worden ingehaald. Zo is zaterdag de wedstrijd van ons eerste in Kockengen er uit; die wordt op een donderdagavond ingehaald. Wedstrijden van de andere KCD-teams die wegvallen, worden van geval tot geval bekeken. Is er nog ruimte in het programma, hebben we nog een zaal, is het krokusvakantie etc. zijn allemaal factoren die een rol spelen.

Als KCD 1 in de poule eerste of tweede wordt gaat voor ons vlaggenschip de zaalcompetitie door met promotiewedstrijden. Hoe dan ook speelt KCD dan op 9 april om een uur of vier thuis. De week er op wordt uitgespeeld. Bij winst in deze tweekamp promoveert ons eerste naar de 2e klasse. Bij verlies is er nog een kans, namelijk als er in de poule heel goed is gespeeld.

Op 9 en 16 april zijn er nog geen competitiewedstrijden op het veld. Op 23 april barst de volledige veldcompetitie los (ons eerste kan uitstel krijgen die 23e). Er zijn vanaf 23 april zes competitie-wedstrijden voor elk team. Op zaterdag 18 juni is de laatste zaterdag van de competitie. Tussendoor –meestal rond feestdagen- zijn teams op zaterdagen vrij.

We zijn begonnen met het gegeven dat de competitie door de corona rommelig kan verlopen. Houd de zaterdag vrij, voor je eigen team, maar ook om ergens in te vallen. Zeg nooit nee tegen een verzoek van de wedstrijdsecretaris.

Samen maken we de competitie af!!