Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het wordt een ouderwetse KCD-dag. Bijna alle teams spelen in Steinheim. Om half elf start de D, gevolgd door de C. Gelukkig kunnen beide teams spelen; afgelopen weken hield corona zo hard thuis dat steeds maar één team kon aantreden.

Om half één een belangrijk potje voor de B. Onze B is zonder puntverlies koploper; nummer drie heeft al zes verliespunten. Gemini komt op bezoek en dat is –virtueel- de nummer twee met slechts twee verliespunten. Spannend. Alleen, onze B won uit ruim van deze ploeg na een goed begin. Dat moeten dus twee punten zijn en dan is de titel nagenoeg zeker binnen.

De A gaat door corona bij de tegenstander helaas niet door. Dat geeft het 2e de gelegenheid een lange warming up te doen. Dat is nodig want het is voor KCD 2 erop of eronder. Na twee rondes pas één punt. Dat betekent dat alleen met vier winstpartijen op rij de titel in zicht komt. Het ongeslagen Atlantis komt op visite. Elk puntverlies is fataal als twee wil promoveren.

Na twee speelweekeinden is het bij het eerste ook spannend. Er is pas één wedstrijd gespeeld… Die ging ruim naar ons vlaggenschip. Krachtsverhoudingen zijn dus verder volkomen onduidelijk. De studenten van Hebbes zijn van jaar tot jaar zeer wisselvallig in kwaliteit. KCD is dus gewaarschuwd. Een gemakkelijke houding kon wel eens duur uitpakken. Bij winst zou er een sprookje kunnen ontstaan, zeker als donderdagavond a.s. in Kockengen een resultaat wordt gehaald.

Het vierde sluit de sportieve dag af; er zou eerst niet gespeeld worden, maar de wedstrijd gaat nu toch door. Iedereen is benieuwd of het 4e de opgaande lijn kan doortrekken tegen Animo.

Daarna gaat iedereen vliegensvlug naar ons clubhuis waar de keukenploeg liefst 60 (!) eters verwacht. Wat een heerlijk gezicht wordt dat. Maar eerst een lekker sfeertje op de tribune bouwen. Vrijdag wordt verder versoepeld dus het is nagenoeg ouderwets. Zorg alleen dat je je CTB bij je hebt!

Zonder wordt het toch een mindere dag.

Zaterdag van vroeg tot laat; ach, wat moet je meer zeggen: be there!!