Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD speelde dit weekend haar eerste return in de zaalcompetitie. De eerste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Dit lijkt op het eerste gezicht overtuigend maar niet alle overwinningen kwamen even makkelijk tot stand. Zeker de thuiswedstrijd tegen Hebbes was moeizaam een laat dat nou net de tegenstander zijn dit weekend. Aan KCD dus de taak om nu wel scherp te starten zodat het sneller het verschil kan maken. Verdedigend bleek de scherpte er te zijn maar aanvallend ontbrak de echte focus om te scoren. Er werd wel weer gewonnen met 11-14 en hiermee blijft KCD koploper zonder enkel punten verlies.

KCD begon de wedstrijd goed. Verdedigend werden de ballen snel onderschept en al snel ging de bal aan de andere kant door de korf (0-1). Dit beloofde wat maar niks was minder waar. Er werden veel kansen gecreëerd maar de meeste schoten leken losse flodders. Hiermee bleef het verschil klein en kon de studentenkorfbalvereniging Hebbes bijblijven. KCD wist wel een gaatje te slaan naar twee verschil maar dit leek het maximaal haalbare in de eerste helft. Echter viel vlak voor het rustsignaal toch nog een Doornse goal waardoor beide teams de rust in gingen met een 5-8 tussenstand.

De tweede helft startte wederom met een goal van KCD waardoor het verschil voor het eerst in de wedstrijd vier doelpunten was. Ondanks dit snelle doelpunt bleef de wedstrijd spannend. De doelpunten van de groen witten bleven schaars en Hebbes kon langzaam dichterbij komen en kwam zelfs tot op één doelpunt verschil (11-12). Dit bleek echter de laatste Utrechtse goal te zijn. KCD scoorde nog twee keer en dit leidde tot een eindstand van 11-14.

Hiermee won KCD ook haar vierde wedstrijd en blijft het daarmee zonder puntenverlies op de eerste plek staan. De basis staat en er is veel controle maar in de afronding en de echte focus om te scoren is zeker nog verbetering mogelijk. KCD speelt nog twee wedstrijden in de poule waarvan aanstaande zaterdag thuis tegen ESDO. De ploeg uit Kockengen staat op de tweede plaats. KCD zal de wedstrijd overtuigend in moeten gaan wil het ook hier met een overwinning het veld af kunnen stappen.