Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stonden voor de selectie van KCD alweer de laatste reguliere thuiswedstrijden van het zaalseizoen op het programma. Beide teams mochten aantreden tegen ESDO uit Kockengen. Het destijds door corona geplaagde KCD 2 verloor de heenwedstrijd van ESDO 2. De heenwedstrijd van KCD 1 werd op een later tijdstip ingehaald. Deze wedstrijd werd na een lastige eerste helft wel overtuigend gewonnen.

De tribune van KCD was goed gevuld voor het avond programma en iedereen was klaar voor twee leuke wedstrijden.

Het tweede team van KCD begon erg scherp aan de wedstrijd en al snel stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Er kwam echter toch zand in de motor en dit gaf het snelle en felle 2e van ESDO de kans om aan te sluiten. Drie minuten voor rust was de ruime voorsprong dan ook geslonken tot 7-6. De coaches besloten om een time-out aan te vragen om de Doornse ploeg even op scherp te zetten. Dit resulteerde voor rust nog in drie mooie goals voor de groen witten waardoor de ruststand uitkwam op een comfortabele 10-6 voorsprong. De tweede helft bleek al snel een formaliteit. KCD 2 scoorde gemakkelijk en ESDO bleef achter de feiten aanlopen. Met een uitslag van 21-11 en leuk frivool spel een mooie overwinning voor KCD 2.

Het was nu aan het vlaggenschip van KCD om deze tendens door te zetten. En dat deden ze. Aan de hand van een ontketende Bart Roodenburg werd ook hier snel een ruime voorsprong van vier doelpunten op het scorebord neergezet. EDSO gaf zich echter niet gewonnen en KCD kon de marge niet verder vergroten. Met een ruststand van 11-7 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft liet het eerste team van KCD er geen gras over groeien. ESDO kwam bijna niet meer aan korfballen toe en KCD scoorde vrolijk verder en liep verder uit. Over meerdere schijven werden de goals gemaakt en ook de invallers lieten zich gelijk gelden. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een klinkende 23-9 overwinning. Een mooie teamprestatie en hiermee is voor KCD de 1e plek in de poule verzekerd.

Hiermee is duidelijk dat het eerste team ook de play-off wedstrijden op 9 en 16 april gaat spelen. Maar eerst staat zaterdag 2 april de laatste poulewedstrijd op het programma. KCD mag om 16:10 aantreden tegen Midlandia in Bunnik.