Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Ons eerste heeft de poule in deze verkorte zaalcompetitie al gewonnen maar tegelijk heeft het nog helemaal niets in handen. Ja, beslissingswedstrijden, maar de uitkomst daarvan is volledig onzeker. En daarom wordt het morgen nog heel erg spannend.

Om te beginnen moet KCD gewoon bij Midlandia winnen. In Doorn was de heenwedstrijd na verloop van tijd volledig in handen van ons vlaggenschip. Dat moet dus ook nu weer kunnen, maar de uitwedstrijden zijn tot nu toe steeds tot aan de rust superspannend geweest met kleine verschillen en als dat ook nu weer het geval is, kan Midlandia daar zoveel moed en vertrouwen uit putten dat een verrassing in de maak is.

KCD heeft dus steun nodig en let op: de aanvang is vervroegd naar half vier! Kom dus niet te laat!

Wat gebeurt er daarna?

Ons eerste is al zeker van de eerste plaats in de poule en speelt op 9 (thuis, 16.15 uur) en 16 april (uit, tijd nog onbekend) beslissingswedstrijden tegen Fortissimo. De winnaar van deze tweekamp promoveert naar de 2e klasse.

Bij verlies is nog niet alles verloren: er zijn heel veel beslissingswedstrijden in de derde klasse om promotie. De zeven beste verliezers gaan ook nog naar de 2e klasse. Beste verliezers wordt niet afgemeten aan het resultaat van de beslissingswedstrijden, maar aan de eindstand in de poule. Als ongeslagen poulewinnaar ben je natuurlijk een hele goede verliezer (als je de beslissingswedstrijden verliest). Maar er zijn op dit moment 8 ongeslagen koplopers in hun poule, inclusief KCD.

Ons eerste moet die status dus echt behouden om alle troeven in handen te houden. Elk puntverlies is razen duur!

Kortom, zaterdag, half vier, Bunnik: er staat wat op het spel! Steun KCD, be there!