Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

In een steeds kantelende wedstrijd is KCD er niet in geslaagd de winst in Steinheim te houden. Het IJsselsteinse Fortissimo ging uiteindelijk met 19-21 naar huis en is duidelijk favoriet deze tweekamp te winnen. KCD zal vermoedelijk de achterdeur nodig hebben om te kunnen promoveren.

In een goed bezette thuishal begon de wedstrijd met een half uur vertraging. De aangewezen arbiter was door een misverstand niet beschikbaar waarna Rik Bouwhuis bereid bleek het duel te leiden. Fortissimo leek het minst last te hebben van het oponthoud want het vloog in de 1e minuut uit de startblokken (0-2), maar KCD herstelde zich snel en bouwde aan een 5-2 voorsprong. Dat was geen enkele garantie op succes, want de gasten waren sterk en bleven daarna in het spoor om kort voor de rust weer langszij te komen bij 7-7, waarna het gelijk op ging tot de pauze: 9-9.

Het duurde liefst zes minuten voor er in de 2e helft gescoord werd. Daarna ging de score langdurig gelijk op; nooit was het gat meer dan twee goals en beide teams namen dan weer de leiding en moesten dan weer in de achtervolging. Het bleef tot enkele minuten voor tijd zo doorgaan en met 18-18 gingen de laatste twee minuten in. Een toegekende en benutte strafworp leek de gewenste vertrouwensinjectie voor Fortissimo want opeens lukte alles en met nog twee goals werd de beslissing geforceerd waarna het slotakkoord aan KCD was: 19-21.

Zaterdag is om 17 uur de return in IJsselstein. Duidelijk is dat de thuisploeg de beste papieren heeft.