Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het wordt zaterdag een lastig middagje voor ons eerste als de return van de play off tegen Fortissimo wordt gespeeld. In Doorn ging de tegenstander er met een 19-21 uitzege vandoor. Alleen bij een groen-witte zege van drie of meer goals gaat KCD direct door naar de tweede klasse. Dat zal een hele toer worden. Er ontbreken nogal wat spelers door uiteenlopende oorzaken: Birgit Ruitenberg, Jort van Burken en Johan Kraan staan zeker niet op het wedstrijdformulier en dat betekent een fikse aderlating. De normaal brede Doornse bank is nu ook uitgehold.

De ploeg heeft dus echt mentale steun nodig en daarom moeten we zaterdagmiddag op reis. In Doorn werd de wedstrijd pas aan het uiterste einde beslist, dus we hopen op een spannende wedstrijd.

Overigens, bij Doornse winst met twee goals wordt er aan het eind van de wedstrijd twee keer vijf minuten verlengd. Bij elk ander resultaat dan hierboven genoemd verliest KCD deze play-off en is Fortissimo gepromoveerd naar de tweede klasse.

Op dat moment gaat de achterdeur gelden: de beste zeven verliezers van play offs (gebaseerd op de resultaten van de minicompetitie) mogen ook door. Momenteel staat KCD op de zevende plek, dus kunnen we zeggen dat de ploeg in dat geval via de bypass naar de tweede klasse gaat.  Navraag bij het KNKV heeft geleerd dat de officiële bekendmaking daarvan plaats vindt in de loop van de volgende week. Om die reden kan de promotie dus zaterdag officieus wel gevierd worden; een officiële huldiging van ons eerste zal echter plaatsvinden op ons eigen veld tijdens de veldcompetitie.

Waar moet je zijn? IJsselstein, sporthal de Oever aan de Zomerdijk. Aanvang 17 uur!! Be there!!