Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Een week na de afronding van de zaalcompetitie mag KCD weer op het veld spelen. Dat zal een hele overgang zijn temeer omdat de Paasmaandag nou niet bepaald een ideale trainingsdag was. Eén serieuze training dus op woensdag moet voldoende zijn. KCD wilde graag uitstel naar 7 mei maar tegenstander Reehorst had daar geen zin in. Overigens geldt voor die ploeg hetzelfde overgangsritme: ook de Edenaren stonden zaterdag j.l. nog in de hal. Zij promoveerden naar de 1e klasse na een tweestrijd met Telstar.

Gelukkig komt ook KCD goed uit de zaal met de behaalde promotie naar de 2e klasse, maar de ploeg zal het zaterdag moeten doen zonder Jort, Johan en Niek. Gelet op de stand is er sprake van een echt middenmootduel, maar KCD zakte in het najaar wel langzaam weg in de stand. De thuiszege van 16-13 was verdiend maar zwaarbevochten en dat betekent alles bij elkaar een loodzware opgave voor ons vlaggenschip. Het team kan deze wedstrijd ook zien als een lastig intermezzo en de komende competitievrije weken benutten om blessurevrij te raken om vanaf 14 mei een fraaie serie neer te zetten. Kortom, een wedstrijd die vele kanten op kan gaan en die ook tot allerlei uiteenlopende conclusies kan leiden.

Eén ding is zeker: het wordt lekker weer dus de overgang zaal/veld zal soepeler kunnen verlopen dan ooit. Om half vier bij Reehorst in Ede. Be there!