Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Een week na de laatste zaalwedstrijd mocht KCD alweer op het veld aantreden. Met een geslaagde zaalcampagne-eindigend in promotie naar de 2e klasse- zat de stemming er vooraf zeker in, al was het een domper dat Johan Kraan, Jort van Burken, Niek Bouwhuis en Marja Vrauwdeunt door lichamelijk ongemak ontbraken. Gastheer Reehorst had echter ook een heerlijke zaalperiode achter de rug met een promotie naar de 1e klasse en dus stond er een pittige wedstrijd op het menu. Die werd door de omstandigheden nog eens extra aangescherpt want er stond een zeer stevige bries over de lengte van het veld.

Met wind mee nam de ploeg uit Ede het initiatief maar de afwerking was niet scherp en dat stelde KCD in staat om in het spoor te blijven. Daarvoor hoefde niet veel gescoord te worden want met drie goals in een helft en wind mee in het verschiet had de groen witte brigade bij de rust volop zicht op een goed eindresultaat: 4-3.

Dat zicht was er al snel bij de komst van de gelijkmaker maar in enkele minuten liet Reehorst het ware klassenverschil zien. Elke kans werd afgemaakt en elke Doornse fout afgestraft en zo stond er in een mum van tijd een voor KCD deprimerende 10-4 op het scorebord. Bij 10-6 gloorde nog even de hoop op een beter resultaat maar geroutineerd en gecontroleerd speelde Reehorst de wedstrijd uit en bouwde de voorsprong uiteindelijk uit naar een alles zeggende 16-9.

Door de vakantie heeft KCD nu de tijd om de blessures te laten genezen en te werken aan een goede eindserie van vijf wedstrijden waarmee 14 mei thuis begonnen gaat worden. Winst is dan nodig om niet in de problemen te komen.