Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We hebben een vreemd korfbalseizoen. Na een normale eerste veldhelft kregen we een lange periode zonder competitie waarna we er in maart opeens toch nog weer volop tegen aan konden met een prachtig resultaat voor ons eerste (promotie naar de tweede klasse). Daar stond tegenover dat KCD 3 sindsdien maar een paar wedstrijdjes speelde omdat juist die wedstrijden er door corona uit vielen.

Vervolgens één rondje op het veld (en weer viel de wedstrijd van het derde uit….) en dan voorjaarsvakantie. Maar vanaf zaterdag gaan we eindelijk weken na elkaar doorspelen. En is alles weer normaal.

Terugkijkend hebben we bijzondere corona-jaren gekend. En  nu we weer in een normaal ritme komen, merken hoe de wereld is veranderd. Overal personeelstekorten, nieuw opgepakte zaken. Zo kijkend hebben we het met KCD goed gedaan. We zijn gegroeid, hebben ons veel laten zien en de sfeer is er nog helemaal. Maar we merken dat we qua vaste routines nog veel moeten oppakken. Dat gaat de komende periode gebeuren zodat we het nieuwe seizoen ge-olied kunnen starten.

Belangrijke onderwerpen van de afgelopen en komende periode:

Op Koningsdag liep iedereen met een grote glimlach op het terrein van Huis Doorn. We hebben weer heel veel suikerspinnen gemaakt en ook konden de bezoekers zich uitleven op de korf. Er is een mooi bedrag van bijna 1500 Euro opgehaald. Dank aan allen die hard meewerkten hieraan!!

Financieel gaat het trouwens goed. We lopen met de meeste begrotingsposten netjes op schema.

Over geld gesproken: we hebben 7 mei de korven aan alle scholen uitgeleverd en opgezet. Een cadeau waar veel dankbaarheid voor werd getoond en die ons heel veel goodwill oplevert. Er wordt door scholen steeds meer aan ons gedacht: dinsdag en donderdag a.s. geven we clinics op de sportdag van de Dalton Nicolaas en voor de Koningsspelen van volgend jaar hebben we een vraag van de Sterrenboog binnen. En in Leersum en Langbroek zijn onlangs ook weer 18 clinics gegeven. Dat betekent dat we dit seizoen meer dan 30 clinics op scholen hebben gegeven.

Ook mooi is dat ons terras is overdekt. Niet te zien, als je het niet weet, maar je zit voortaan altijd droog. Samenwerking club en stichting. En er komt op dat gebied nog wat extra bescherming zodat we feitelijk ons clubhuis kunnen verdubbelen in omvang. Na de nieuwe ballenkast in Steinheim is dit het tweede punt dat we dit jaar konden realiseren van ons lijstje wensen van de ALV.

Ook de deelname aan het Pinksterkamp is een hit: volledig uitverkocht met (ruim) 80 inschrijvers. Geweldig dat ook de nieuwe generatie (A en B) bijna volledig meegaat.

Het vermelden waard is ook dat we met een F de competitie zijn ingegaan. We hebben dus nu 5 jeugdteams in het voorjaar.

Ook mooi is dat we bijna rond zijn met een nieuwe hoofdsponsor. De laatste punten worden op de i gezet en dan zullen we de naam bekend maken. Trouwens, op maandag 16 mei a.s. zitten we als bestuur om half negen met een aantal mensen om tafel om na te denken over een verdere verbreding van onze sponsors. Mocht je goede ideeën hebben, sluit die avond aan of meld ze bij ons.

Natuurlijk gaan er ook zaken minder. Het heeft bijvoorbeeld veel moeite gekost om een nieuwe hoofdtrainer te vinden. Dat lijkt nu toch te gaan lukken. Ook hier kunnen we binnenkort nadere mededelingen over doen.

Ook de regeling van nieuwe wedstrijdkleding gaat moeizaam. We zijn met de kledingleverancier aan het praten over de laatste punten, maar dat gaat trager dan gehoopt. Uiteindelijk hopen we het zo gedaan te krijgen dat je zelf via onze site kleding bestelt die binnen een paar dagen bij je thuis wordt afgeleverd. Dan zitten we er als club dus niet meer tussen. Nog even wachten!

Ook praten we als bestuur zoveel mogelijk met onze commissies of de aanspreekpunten van commissies. Dit om iedereen optimaal te steunen en om af te stemmen waar mogelijk zodat ieder lid KCD als bijzondere club blijft zien. Komende periode komt uiteraard de samenstelling van alle commissies voor volgend seizoen weer aan de orde. KCD bestaat bij de gratie van onze vrijwilligers. Dat is bij ons meestal geen enkel probleem, zeker vergeleken bij veel andere clubs. Maar, het werk komt soms teveel bij een te kleine groep terecht. We gaan dus kijken hoe we iedereen kunnen betrekken. Bedenk vast zelf hoe je wat kunt betekenen voor de club. Want we gaan je zeker vinden!

Tenslotte, kijk vast uit naar 21 mei. Alle teams spelen dan thuis en daar willen we weer een bijzondere dag van maken met in elk geval een eetcafé en hopelijk een feestelijke avond.

Blijf de site volgen voor allemaal nieuws de komende tijd!!

Het bestuur