Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Beste leden, ouders en verzorgers,

Zoals de meesten wel hebben opgevangen zijn we al weer een tijdje bezig met de inventarisatie en uitwerking van volgend jaar. Naast zaken zoals de trainers en trainingstijden hoort daar natuurlijk een opstelling bij. De conceptopstelling is afgerond en delen we hieronder graag met jullie.

Let op!
Deze opstellingen zijn conceptopstellingen. Hier mag nog op gereageerd worden en kan nog veranderen. Alles wat hieronder staat is dus nog niet definitief. We willen iedereen de kans geven om tot uiterlijk 23 mei te reageren op de opstelling door te mailen naar tc@kcdoorn.nl of het aanspreekpunt van jouw team aan te spreken. Hierna zullen wij eventuele aanpassingen doorvoeren en een definitieve opstelling publiceren.

Aanspreekpunt per team:
Selectie: Wilma & Eline
KCD 3: Jort & Sybren
KCD 4: Eline & Sybren
KCD A1: Jort & Sybren
KCD B1: Eline & Wilma
KCD C1: Mees & Eline
KCD D1: Mees & Jort
KCD F1: Mees & Wilma


Jeugd

De teams blijven bij de jeugd grotendeels hetzelfde. Volgens de regels van de bond zijn er wel enkele verschuivingen naar andere leeftijdscategorieën. Het overgrote deel van de A1 heeft een bondsleeftijd van 18 of 19 jaar en doen daarom de overstap naar de senioren. Omdat de B1 in zijn geheel over moet naar de A1 hebben we de keuze gemaakt om de gehele A1 over te zetten naar de senioren. We zijn er van overtuigd dat de huidige A1 een sterke en gezellige aanwinst voor de senioren zal zijn!

De B1 schuift in zijn geheel door naar de A1 zonder wijzigingen in de opstelling.

De C1 en D1 mogen ook nog een jaar door zoals ze nu zijn ingedeeld. Wel zijn er enkele verschuiving in de D1 met oog op persoonlijke ontwikkeling. Ons nieuwe F1 heeft dit veldseizoen om even te wennen aan de wedstrijden en zullen volgend seizoen als E1 verder gaan.

De jeugdopstellingen zullen er volgend jaar volgens ons concept zo uit gaan zien:

Opvulling jonge jeugd

Momenteel hebben we in de D1 geen compleet 8-tal staan. We zijn in samenwerking met de ledenwerving bezig om te kijken of we hier voor het einde van het jaar een compleet team van kunnen maken. Ook hebben we nog de hoop om volgend jaar (gedurende het seizoen) een E2 te kunnen maken. Mochten we de D1 niet rond krijgen zal een E1 speler omhoog geplaatst worden om dit team rond te krijgen.


Senioren

De overgang van de A1 naar de senioren betekent vooral veel versterking bij de dames. Deze versterking heeft het mogelijk gemaakt om de wens voor vijf senioren teams werkelijkheid te maken. De toevoeging van een vijfde team helpt vooral bij het aanbieden van een niveau passend bij elke speler. Daarnaast heeft terugkomst van enkele spelers ervoor gezorgd dat we de volgende teams kunnen aanbieden;

Selectie

We bieden vanuit de TC aan de hoofdtrainer de bovenstaande selectie aan. Hieruit zal zowel worden voor de posities in KCD 1 als in KCD 2. Vanuit deze selectie zullen er zoals het er nu uit ziet 2 heren en 1 dame afvallen naar KCD 3. De andere overige 10 heren en 10 dames zullen verdeeld worden over KCD 1 en KCD 2.

Exacte invulling van de selectie, wensen van de hoofdtrainer, startdata en dergelijk zal op een later moment nog ingevuld worden en direct met de betrokken spelers worden gecommuniceerd.

Heren bezetting KCD 3, 4 & 5

KCD 3, 4 en 5 delen in totaal een groep van 13 heren. We zijn ons er van bewust dat dit krap is, zeker gezien de blessuregevoeligheid van de sport en onze club. We streven er naar in elk team minimaal 5 heren en 5 dames op te stellen. Naar dit doel zullen we de rest van dit jaar en eind van volgend seizoen ook zeker blijven werken. Tot dit is gelukt zullen we veel aanspraak doen op elkaar om in te vallen en op onze algemeen reserves om bij te springen.

Mocht je nog iemand kennen, of lees jij dit en denk je ik zou wel (af en toe) een balletje willen gooien dan horen we dit graag. Ook als AR zal komend seizoen alle hulp zeer welkom zijn!


Reageren

Mocht je willen reageren op bovenstaande opstellingen vragen we je dit uiterlijk 23 mei te doen. Dit kan via tc@kcdoorn.nl. Wij zullen dan contact met je opnemen over je vraag en waar mogelijk zo veel mogelijk feedback verwerken in onze definitieve opstellingen.

Voor nu wensen we iedereen een fijne familiedag en veldseizoen toe!

Technische Commissie KCD