Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Er staan zaterdag maar twee thuiswedstrijden op het programma, maar daar staat wel de nodige spanning op. Het KNKV wist dat en dus zijn alle uitwedstrijden (vijfmaal de jeugd en het 3e en 4e) in de ochtend geprogrammeerd, zodat iedereen in de middag KCD 1 en 2 kan komen aanmoedigen.

Het voorgerecht start om 14 uur: KCD is nog puntloos maar vastbesloten niet de competitie zo te eindigen. Na een goed zaalseizoen en een zeperd bij koploper Reehorst moet nu de ommekeer komen. Velocitas is een gedegen middenmoter dat thuis liefst met 18-8 van het tweede wist te winnen. Geen best vooruitzicht maar het is voor twee de ongeveer laatste kans. Aanknopingspunt is dat Velocitas net zoveel moeite heeft met scoren. Verdedigend zal dus de beslissing moeten gaan vallen.

Daarna ontvangt ons vlaggenschip de Eemvogels. In Soest werd met zeer veel moeite een punt uit het vuur gesleept. KCD staat op een veilige 6e plek met vier punten voorsprong op…Eemvogels. Moeten we meer zeggen?

Winst betekent met -na zaterdag nog vier speelronden te gaan- feitelijk behoud van het derde klasse-schap. Elk ander resultaat houdt de spanning er in.

Uiteraard zal KCD de derde helft winnen. Dat houdt het KNKV helaas niet bij. Dus kom vanaf het eerste begin en steun de beide topteams op een naar verwachting heerlijk zonnig Tuilland.

Vanaf 14 uur. Be there!!