Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

18 juni en de competitie loopt eindelijk ten einde. Ongekend laat na een lang coronaseizoen. De start van dit jaar was nog normaal, maar in december liep alles vast door corona. Pas in februari gingen we weer korfballen waarbij onze breedte teams zeer onregelmatig speelden. KCD 2 miste op een punt promotie na een korte competitie en ons vlaggenschip promoveerde na acht opwindende potje snaar de 2e klasse!

Met het veld kwam de gezelligheid van onze accommodatie weer helemaal terug, maar de laatste wedstrijden vallen ons toch wel zwaar. Morgen, zaterdag, echter spelen bijna alle teams thuis dus we eindigen met een heerlijke dag waar we hopelijk veel mensen ontmoeten!

Het begint al vroeg om 9 uur met de wedstrijden van de F en de D. De B is daarna aan de beurt. Om 11 uur speelt de C: die ploeg wordt in het zonnetje gezet want ze zijn kampioen geworden!

Na de middag wordt het warmer en is het de beurt aan de senioren. Het 4e kan de 2e plaats veilig stellen en het 2e kan tegen Madjoe met opgeheven hoofd afscheid nemen van de 3e klasse door het puntentotaal op 6 te brengen.

Om half vier speelt ons vlaggenschip: we nemen afscheid van Paul en Ton en daarna hopen we op een mooie laatste wedstrijd!

KCD 3 sluit de dag af. Uit wordt nooit gewonnen maar thuis heeft de ploeg een reputatie op te houden. Verdedigend wordt veel geïncasseerd, maar scoren gaat de ploeg regelmatig goed af, dus dat kan een mooi slotakkoord worden.

Intussen heeft de Brabander dan zijn snackcar geplaatst en dat betekent een lekkere hap tot slot om al het gewichtsverlies door de warmte aan te vullen.

Kortom, een dag om niet te missen. In het noorden wordt het 28 graden, in Limburg 35. En bij ons? Een aangename warmte van gezelligheid en verbondenheid! Vergeet alleen niet regelmatig te smeren!!!

Zaterdag, KCD: be there!