Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met alle zaken rondkrijgen voor volgend jaar. De hoop is heel hoog dat het weer een normaal korfbalseizoen gaat worden, dus we hebben er zin in. In welke opstellingen we volgend seizoen gaan starten lees je hier.

LET OP!

Aan de definitieve opstellingen worden geen rechten ontleend. Deze opstelling is hoe we plannen om na de zomer van start te gaan, gedurende een jaar (en zomer) kan er van alles gebeuren waardoor een positie nooit 100% vast staat.

Opstelling Jeugd

KCD A1
Luke, Nino, Jasper
Anna, Nienke, Noëlle, Rachelle, Elsa, Floortje, Vera

KCD C1
Bram, Thijs, Freek, Rick, Ward
Carice, Nienke, Boukje

KCD D1
Sebastiàn, Jasper, Siem, Fedde, Maarten
Joyce, Sophie

KCD E1
Ties, Jeroen, Jan
Mirthe, Elizabeth, Veerle, Lea

Bezetting C & D

Bij de C & D teams hebben we een té krappe bezetting om comfortabel te kunnen korfballen. Het wedstrijdsecretariaat gaat zijn best doen de wedstrijden rond te krijgen terwijl de ledenwerving hard op zoek gaat naar nieuwe leden. Bij het zoeken naar nieuwe leden voor deze jeugd kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Alle tips zijn welkom en eventuele geïnteresseerden mogen altijd uitgenodigd worden om mee te trainen!

Opstelling Senioren

Selectie KCD 1 & 2
Johan, Jasper, Niek, Fons, Bart, Sybren, Tim, Sam, Allard, Jort, Mees, Nils
Anouk, Jonna, Birgit, Meijke, Esmee, Lisanne, Laura, Lotte, Nienke, Aniek

Uit deze spelers zullen 4 heren en 4 dames voor KCD 1 geselecteerd worden. Voor KCD 2 worden er 5 heren en 5 dames geselecteerd. De overige spelers zullen afvallen naar KCD 3.

KCD 3
Paul, Mattijn, +3 Selectie heren
Merel, Kim, Rosalie, Sifra, Roelien, +1 Selectie dame

KCD 4
Marco, Thomas, Niels, Glenn
Nina, Esmiralda, Joline, +2 roulerende dames van KCD 3&5

KCD 5
Peter, Jochem, Andreas, Philip, Rob
Jacqueline, Wilma, Caroline, Janneke, Bianca, Daniëlle

AR
Richard, Ben
Rozemarijn, Myrthe

Keuze voor 5 senioren teams
Op de club hebben we met een grote groep van onze senioren een gesprek gehad over 4 of 5 teams. In dit gesprek was de tendens voornamelijk 4 teams. Na de bespreking van zijn een groot aantal spelers naar de TC gekomen om aan te geven liever 5 teams te willen.

We vinden dat 5 teams het beste is voor de club qua speelplezier, toekomst, opleiding en korfbalaanbod naar de leden. Enige punt waarom we het niet zouden doen is het wedstrijdsecretariaat. Dus we hebben gezegd laten we specifiek kijken naar hoe dat er uitziet. Hier vielen een aantal dingen op welke de doorslag gaven;

  • Spelers wie graag willen korfballen en invallen zitten nu vast in de selectie waardoor ze niet beschikbaar zijn. Volgend jaar hebben we een deel van deze spelers in KCD 3 zitten. Hierdoor wordt het aanbod van reserves groter.
  • Ook de nieuwe A1 is groter, heeft veel dames (precies wat we nodig hebben) en heeft spelers die graag invallen. Dit vergroot het aanbod ook.
  • De algemeen reserves hebben aangegeven meer te willen gaan spelen.

Hoewel 5 teams net als 4 teams nadelen heeft zijn deze minder en beter te managen bij 5 teams. De potentiële problemen die er kunnen ontstaan zijn we van bewust en houden we nauwlettend in de gaten. Met dit in gedachten is 5 teams in onze ogen de logische (en dus haalbare) beslissing.

Roulerende dames KCD 4
Vanwege een disbalans in dames zal er bij KCD 4 tijdens het veldseizoen elke wedstrijd 1 dame van KCD 3 en 1 dame van KCD 5 mee gaan. Hiervoor wordt aan het begin van het seizoen een schema gemaakt. Dit kan betekenen dat deze dames 1 eigen wedstrijd moeten opgeven om bij KCD 4 mee te spelen. We hopen deze disbalans tegen het zaalseizoen weer opgelost te hebben maar houden de teamvorming en compleetheid van KCD 4 nauwlettend in de gaten.

Selectieprocedure
De exacte invulling van de selectieprocedure zal door de hoofdcoach naar de betrokken speler gecommuniceerd worden. De selectie start hun eerste training op woensdag 17 augustus en traint daarna elke maandag en woensdag. Tot de start van de competitie tellen de maandagen mee bij de selectieprocedure. Houd hier rekening mee in je planning. Op zaterdag 27 augustus en zaterdag 3 september zijn er oefenwedstrijden.

Klassebehoud KCD 2
De KNKV heeft aangeboden om met KCD 2 het niveau van reserve 3e klasse op het veld te behouden. Met vooruitzicht op een sterk KCD 2 en kijkend op de resultaten van de laatste veldhelft hebben we dit aanbod geaccepteerd. Dit betekent dat KCD 2 hun niveau dus vasthoud en daarmee waarschijnlijk ook beter gekoppeld is met KCD 1.

Trainingstijden
De trainingstijden zullen vooralsnog als volgt worden:

Maandag:
18.00 – 19.00 C1
19.00 – 20.00 A1 & Inloop KCD 3/4/5
20.00 – 21.00 KCD 1 & 2

Woensdag:
18.00 – 19.00 E1, D1 & C1
19.00 – 20.00 A1 & KCD 4
20.00 – 21.15 KCD 1 & 2
21.15 – 22.15 KCD 3 & 5

Na de kerstvakantie wisselen KCD 1/2 en KCD 3/5 weer van trainingstijd. We begrijpen dat deze wisseling niet precies midden in het seizoen is. Daarom starten we nu met de andere teams op een late tijd zodat over 2 jaar gezien beide teams even vaak laat/vroeg hebben getraind.

Let op: Zie dit als een concept trainingstijd. We verwachten geen veranderingen meer, maar in verband met beschikbaarheid van spelers en trainers is het altijd mogelijk dat er nog iets geschoven moet worden.

Startdata
De startdata van komend seizoen kun je vinden in dit bericht:
Link: “Zomervakantie: Wat nu?”

Tot we het nieuwe seizoen starten is er elke woensdag vanaf 20.00 zomertrainen (vrije inloop mixpartij).

Trainers indelingen
De trainers indelingen zijn we nog mee bezig en volgen hopelijk binnenkort. We kunnen nog steeds extra aanbod gebruiken, dus als jij een uurtje eerder of later op de woensdag kan komen en de gezelligheid van een team aan kan horen we dat graag!

Vragen?
Met de bovenstaande opstellingen hopen we volgend jaar van start te kunnen. We kijken nu al uit naar weer een succesvol maar vooral gezellig korfbaljaar. Mocht je het over een van de bovenstaande punten willen hebben staan we altijd open om even een gesprekje aan te gaan of je vragen te beantwoorden. Hiervoor kun je mailen naar tc@kcdoorn.nl of direct contact zoeken met de contactpersoon van jouw (huidige) team op het veld.

De technische commissie