Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na een goede wedstrijd tegen Zwaluwen 1 ging ons vlaggenschip gehavend naar Berkel-Enschot. Helaas waren 3 beoogde basisspelers door verschillende redenen afwezig maar gelukkig zit er veel kwaliteit binnen onze vereniging en kon er toch een sterk team het veld in worden gestuurd.

Desalniettemin bleek al snel dat het een taaie wedstrijd zou worden. OJC98 begon meteen fel en scherp aan de wedstrijd. Ons eerste dat een uur reistijd en een korte voorbereiding had, begon minder sterk. Zo stond KCD in de eerste drie minuten al twee doelpunten achter. Vlak daarna werd het eerste doelpunt ook bij ons vlaggenschip gemaakt. Helaas was KCD 1 hierna nog niet los. In de 18de minuut stond ons eerste zelfs vier punten achter. Dit is dan ook de grootste achterstand die KCD deze wedstrijd heeft gehad. Na een time-out die aangevraagd werd door coach Cor van Dijk, werd de focus weer gevonden. Dit resulteerde dat de stand bij de rust 9-7 was. Het grootste gat was dus gedicht, maar er was nog een hoop winst te behalen.

Na de rust kwam KCD met vertrouwen het veld op, ze hadden de strijd zeker nog niet opgegeven. Toch werd het eerste doelpunt na de rust door OJC98 gemaakt. Dat maakte de stand 10-7. Vlak daarna werd de 10-8 gemaakt en zo bleef de stand ruim tien minuten op het bord staan. Dan komt Doorn los. De 10-9, de 10-10 en 10-11 werden gemaakt binnen 5 minuten. Het werd nog 11-11 wat de laatste tien minuten van de wedstrijd erg spannend maakte. 5 minuten voor tijd werd de 11-12 gemaakt. Waardoor KCD de wedstrijd veilig en verantwoord moest uitspelen. Dit hebben ze goed gedaan, ook omdat het verdedigend als een huis stond. Eindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Waardoor KCD 1 mede dankzij de uitstekende vervangers Fons, Anouk en Roelien twee dure punten weer naar huis wist te nemen en daardoor op dit moment gedeeld eerste staat in de stand!