Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na de druk bezochte sponsordag is het zaterdag alweer feest op ons veld. Op de C na spelen alle teams thuis. Dat begint om 9 uur al met de D en de E en dan gaat dat langzaam aan door tot in de loop van de middag de topploegen hun opwachting maken. Zowel het uiterst verrassende tweede als ons vlaggenschip ontvangen het Arnhemse EKCA/CIBOD. Ons tweede verdedigt de eerste plaats en zet bij winst de gasten op vier punten.

KCD 1 zag zich na het verlies tegen NKV terug op een met vier andere ploegen gedeelde eerste plaats (waar Koveni ook nog bij kan komen…). De Arnhemse ploeg bevindt zich in dezelfde situatie. Pikant detail is dat alleen KCD en EKCA/CIBOD een positief saldo hebben. We kunnen dus van een topper spreken. Let op, ditmaal wordt door het volle programma pas om 16 uur gestart.

Daarna zal ons derde nog aantreden en onmiddellijk aansluitend aan die wedstrijd gaan we naar een volgend hoogtepunt. Maar niet dan nadat we hebben opgemerkt dat morgen de week van de scheidsrechter start: dat laten we als vereniging nooit ongemerkt voorbij gaan en vooral: besef langs de lijn dat we zonder een scheidsrechter nergens zouden zijn met wedstrijdsport.

Zoals gezegd hebben we dan ’s avonds, na twee jaren zonder, weer de befaamde playbackshow met een zeer groot aantal acts. Voor de pauze zal met name de jeugd optreden en strijden om de begeerde eerste plaats. De ongetwijfeld deskundige jury zal het moeilijk krijgen, is de verwachting. Na de pauze zullen de volwassenen (nou ja) hun beste beentje voorzetten.

Niet te missen die avond, maar kom gerust om 9 uur in de ochtend en blijf de hele dag. Vorige week zagen we dat het weer geen invloed op ons humeur heeft. En dat gaat ook op 1 oktober niet gebeuren.

Zaterdag, Tuilland, van vroeg tot laat: be there!