Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na 3 speelrondes is het nog niet duidelijk in de competitie wie er de bovenliggende partij is. Op basis van het onderlinge resultaat is het dan ook moeilijk om te beoordelen wat de ploeg voor de boeg heeft. In ieder geval gaan er geen zaterdagen zijn waarop KCD 1 de wedstrijd cadeau gaat krijgen.

EKCA/ CIBOD staat op het programma. Een ploeg die nog onbekend is, maar door het doelsaldo na de eerste 3 rondes de enige boven KCD 1 op de ranglijst. Deze wedstrijd is dus een ideale kans om ze van de “gedeeltelijke” want 5 ploegen hebben 4 punten troon te stootten.

Het eerste fluitsignaal luidt en de wedstrijd gaat van start. KCD weet doormiddel van een strafworp van Bart de score te openen. De voorsprong is niet van lange duur, want EKCA scoort snel de gelijkmaker. Dan volgen er 5 minuten waarin KCD ijzerscherp is en de wedstrijd door mooi aanvalsspel naar zich toe weet te trekken. 4-2 staat er op het scoreboard. De vogelvlucht waarin de wedstrijd begonnen was, maakte plaats voor een goede verdediging van beide partijen, maar een droogte van doelpunten. Kort voor rust weet KCD nog 2 keer de mand te vinden en gaat het rusten met een stand van 6-2.

De 2de helft gaat van start en na een ruime 5 minuten weten zowel KCD als EKCA 1 keer de korf te vinden. Waardoor de score uitkomt op 7-3. Een comfortabel verschil voor nog maar 20 minuten korfballen. Het vertrouwen waar KCD1 mee speelt, draait wat meer om naar gemak wat ervoor zorgt dat EKCA in korte tijd weet te komen naar 7-5. Dan krijgt het publiek toch nog een spannendere wedstrijd. 10 minuten voor tijd staat er na een sterkere periode van EKCA 9-8 op het scoreboard.

Lijkt de wedstrijd dan nog een uitdaging te worden voor KCD 1? De spanning bouwt op, maar door rustig te blijven weet KCD de voorsprong weer uit te breiden naar 10-8, 5 minuten voor tijd. De laatste 5 minuten gooien Johan, Nienke en Birgit met hun goals de wedstrijd op slot. De eindstand luidt 13-8. Het motto van de wedstrijd is dan ook wie scoort heeft gelijk.

Het vlaggenschip staat als je kijkt naar het doelsaldo bovenaan en lijkt vooral verdedigend de sterkste partij in de poule. Met een weer complete ploeg en het wedstrijdritme wat terugkeert, kijkt het team nog tegen 4 mooie wedstrijden aan om de eerste seizoenshelft als winterkampioen af te sluiten