Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het wordt in verschillende opzichten bijzondere zaterdag. Allereerst kunnen er een paar ploegen kampioen worden in deze herfstcompetitie. KCD 3, de A1 en de D1 zijn tot nu toe de sterksten in hun poule en dat betekent bij winst feest. Alleen vindt dat allemaal plaats op vreemd terrein. De huldiging doen we dus bij de eerstvolgende thuiswedstrijd en die is bij alle ploegen op een ander ogenblik. Daarover straks meer.

Daarnaast is het voor de breedteteams van KCD de laatste reguliere ronde voor we de zaal ingaan. Echter, bij veel teams zijn wedstrijden uitgevallen en die moeten worden ingehaald. We gaan dus nog even door, op heel verschillende momenten. Het enige zekere is dat zaterdag 29 oktober de laatste velddag zal zijn. We raden dus iedereen aan goed te kijken wanneer de verschillende wedstrijden zijn. De KNKV competitieapp is de meest betrouwbare algemene informatiebron. De teamapps geven natuurlijk ook een goed beeld. Zeker is dat de D1 woensdagavond a.s. om 18 uur de laatste thuiswedstrijd heeft en dan gehuldigd wordt.

Laatste opvallende feit aan komende zaterdag: alleen het eerste en tweede spelen thuis. Dus geen hele grote drukte op Tuilland, al kunnen alle teams de derde helft (die we altijd winnen) van ons vlaggenschip nog meemaken. Overigens doen de twee selectieteams het erg goed. Allebei met 8 uit 5 gedeeld op kop is meer dan verwacht. Zaterdag komt de selectie van Koveni op visite. Bij winst van ons tweede wordt Koveni 2 op afstand gespeeld, maar de onderlinge verschillen zijn niet groot, dus spannend zal het zeker worden.

Koveni 1 staat vier punten achter ons eerste, maar wie in deze derde klasse de doelsaldi van de acht teams bestudeert zal zien dat de onderlinge verschillen minimaal zijn. Winst en verlies liggen pal naast elkaar en dat betekent dat KCD alles uit de kast zal moeten trekken om de eerste plaats vast te houden. Rond kwart voor vijf zal dat duidelijk zijn. Daarmee zijn de thuiswedstrijden van de selectie opgesoupeerd voor de zaal begint. Maar er volgen nog twee rondjes buiten de deur, dus er is hopelijk nog het nodige te genieten.

Eerst maar eens zaterdag vol aan de bak op eigen veld: vanaf 14 uur, be there!