Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het eerste deel van de veld competitie zit erop . KCD mocht dit eerste deel afsluiten in het Brabantse Best waar DKB de tegenstander was. DKB liet in de eerste 6 wedstrijden vooral zien dat het veel kon scoren. Echter werden er toch twee wedstrijden verloren waardoor de club zich in de middenmoot van de 3e klasse had gepositioneerd. Na een gelijk opgaande eerste helft won KCD uiteindelijk overtuigend met 12-20 en daarmee blijven de groen witten gedeeld eerste in de 3e klasse.

Het was DKB die voor het eerst een gat van twee doelpunten wist te slaan (3-1). De met scherp schietende Niek Bouwhuis zorgde met zijn goals dat het verschil niet verder op liep en er zelfs een voorsprong werd gepakt (4-5). Met een aantal mooie one-handers deden Tim van Mourik en Fons Gerritsma ook een duit in het zakje. Maar de korfballers uit Best schoten met name van afstand zuiver waarna de ploegen met een gelijke stand van 7 tegen 7 mochten gaan rusten.
De rust was met name KCD erg goed bevallen. Binnen drie minuten lagen er vier Doornse goals in de korf en dit -keer waren het de dames die messcherp waren in de afronding (7-11). DKB leek nog even aan te haken na deze bliksemstart maar het was duidelijk dat de punten mee gingen naar Doorn. KCD liep via mooi uitgespeelde aanvallen uit naar een verschil van negen doelpunten (9-18). De wedstrijd was gespeeld. Er vielen over en weer nog een aantal doelpunten en het was uiteindelijk Nienke Schneider die de 20ste Doornse treffer maakte. Eindstand 12-20.
Volgende week zaterdag speelt KCD de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. In Zevenaar wordt om 15:30 de return tegen Zwaluwen gespeelt. De thuiswedstrijd werd ogenschijnlijk makkelijk gewonnen met 16-8. Maar Zwaluwen verloor na deze nederlaag geen één wedstrijd meer en staat samen met KCD gedeeld eerste in de 3e klasse. De winnaar van komende zaterdag mag zich dan ook tot herfstkampioen kronen.