Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond voor KCD de eerste thuiswedstrijd in de 2e klasse op het programma. En er stond gelijk een derby op het programma. De tegenstander was Viking uit Wijk bij Duurstede. Het 1e team van Viking speelt echter al jaren in de 2e klasse en het is dan ook lang geleden dat beide ploegen tegen elkaar hadden gespeelt. Dat Viking al jaren in de 2e klasse speelt en topfavoriet is voor het kampioenschap was met name te zien in het tweede deel van de eerste helft. De bezoekers uit Wijk wonnen dan ook overtuigend van het vorig jaar gepromoveerde KCD. Eindstand 14-25.

KCD begon erg scherp aan de wedstrijd. Het eerste schot was dan ook gelijk een doelpunt. Viking counterede echter meteen waardoor het na 1 minuut spelen 1-1 stond. KCD bleef scherp en liep zelfs uit naar een voorsprong van 4-2. Viking liet het gat niet verder oplopen en begon bij een tussenstand van 5-3 echt op volle toeren te lopen. Het ene na het andere afstandsschot vloog er in. KCD kon op spaarzame momenten wat terug doen maar de buren uit Wijk waren niet te stoppen. Met een ruststand van 9-17 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De wedstrijd voor KCD was verloren. Maar er werd op veel momenten zeker niet onaardig gespeelt. Dus KCD begon met goede moed aan de tweede helft. Het was al snel duidelijk dat de tweede helft niet hetzelfde spektakel zou brengen als de eerste helft. De score liep gelijk op en er werd nagenoeg om en om gescoord door beide ploegen. De uitploeg liep nog wel iets uit maar de veel gevreesde monsterscore werd het niet. Eindstand 14-25.

Viking was duidelijk een maatje te groot maar KCD liet bij vlagen zien met mooi korfbal ook mee te kunnen op dit niveau. Volgende week wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld tegen DKB uit Best. Op het veld speelden de groen witten ook al in Best. Deze wedstrijd werd gewonnen en hopelijk kan KCD zaterdag weer de punten in Doorn houden.