Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

In de tweede thuiswedstrijd was DKB uit Best de tegenstander. Eerder dit seizoen speelde KCD al tegen deze ploeg op het veld en won KCD na een leuke wedstrijd uiteindelijk overtuigend. Maar de eerste twee wedstrijden in de zaal gingen verloren dus was KCD genoodzaakt om nu de punten in Doorn te houden. In een doelpuntrijke wedstrijd won KCD de wedstrijd en hiermee zijn de eerste twee punten binnen. Eindstand 26-21.

De wedstrijd kwam wat traag op gang. DKB opende de score waarna KCD al snel de regie overnam en uitliep naar een voorsprong van 6-2. Maar als KCD de verdedigende touwtjes enigszins liet vieren dan scoorde het zuivere DKB gelijk. DKB kwam hierdoor terug tot 6-5. Dit herhaalde zicht in het tweede deel van de eerste helft nog een keer. KCD liep uit naar 11-7 maar DKB liet zich niet uit het veld slaan. Beide ploegen zochten met een ruststand 12-10 in het voordeel van de Doornse ploeg de kleedkamers op.

Dat KCD absoluut wilde winnen werd direct na rust duidelijk. De groen witten begonnen messcherp en besliste de wedstrijd door relatief eenvoudig uit te lopen naar 21-13. Daarna ontstond een leuk schouwspel door aantrekkelijk aanvalsspel van beide ploegen. Er werd om en om gescoord maar de Doornse overwinning kwam niet meer in gevaar. Met een eindstand van 26-21 won KCD uiteindelijk relatief overtuigend en was de eerste overwinning een feit.

Komende zaterdag speelt KCD haar laatste wedstrijd van het jaar. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur in Gelderse Rheden en de tegenstander is Rheko. Rheko staat met 1 punt uit drie wedstrijden momenteel onder KCD. Echter wordt er een spannende wedstrijd verwacht