Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen op het programma. KCD speelde op het veld al twee keer tegen de ploeg uit Zevenaar en won beide wedstrijden. Echter in de 2de klasse in de zaal zijn de verhoudingen heel anders. KCD had voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee punten en Zwaluwen stond zonder enig puntverlies bovenaan in de poule. Deze stand in de zaal gaf duidelijk niet de verhoudingen in deze wedstrijd weer. KCD was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij maar kon de opgebouwde voorsprong niet vasthouden. Met een eindstand van 18-18 hield KCD echter wel een punt over aan de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen scherp aan het duel en de stand liep dan ook gelijk op naar 3-3. Zwaluwen wist als eerste een gat van twee doelpunten te slaan (3-5). Echter was het daarna KCD die de dienst uitmaakte in Steinheim. Zes Doornse doelpunten op rij keerde de wedstrijd volledig om (9-5). Zwaluwen leek achter de feiten aan te lopen maar wist toch weer enigszins aan te haken. Bij een stand van 12-7 had KCD kansen om zelfs met zes doelpunten voorsprong de rust in te gaan maar de 13de Doornse goal viel niet. Zwaluwen wist de korf wel te vinden waarnaar beide ploegen met een ruststand van 12-8 de kleedkamers opzochten.

De 13de Doornse goal viel na rust wel gelijk uit een prachtige aanval. Zwaluwen kwam echter steeds beter in het spel waardoor ze langzaam dichterbij kropen. Tot 15-11 liep het gelijk op maar in het laatste kwartier stokte de Doornse productie. Dit bood de ploeg uit Zevenaar de kans om de aansluiting te vinden (15-13). Het verschil werd weer redelijk snel terug gebracht naar vier doelpunten voor (17-13) maar Zwaluwen scoorde gemakkelijk door waarnaar ze terug kwamen tot 17-16. KCD leek de wedstrijd met de 18-16 toch naar zich toe te trekken maar niks was minder waar. Zwaluwen wisselde slim en scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker,  18-18.

Helaas geen overwinning voor KCD maar de wedstrijd gaf wel vertrouwen voor de rest van de competitie. Het spel was bij vlagen uitstekend. Volgende week staat om 15:45 in Arnhem ECKA op het programma. ECKA heeft slechts één punt minder dan KCD en dus is een overwinning noodzakelijk om een comfortabele voorsprong te creëren.