Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We zitten op de helft van de zaalcompetitie. En er is her en der nog volop spanning. En er is ook veel plezier. Om dat te constateren kunnen we zaterdag vanaf tien uur terecht in Steinheim.

Op dat tijdstip start onze E. Die doen het momenteel heel erg leuk. Atlantis komt op bezoek. Op het veld gewonnen en verloren, in de zaal verloren. Komt er een mooi evenwicht?

Daarna speelt de A; die kende een valse start maar alles is rechtgezet en de (gedeelde) eerste plaats zal niet zomaar meer worden weggegeven. EKVA komt op visite. In Almere al kansloos, dus het moet gek lopen als onze oudste jeugd een misstap maakt.

Even over twaalf is onze C aan de beurt. Een wisselvallige ploeg die goede met slechte wedstrijden afwisselt. Bij winst op het Bosch komt een mooie positie in zicht. In Lexmond werd het gelijk, zal het thuisvoordeel succes brengen?

Om kwart over één is het jeugdfestijn klaar en komen alle seniorenteams in actie. Eerst het 5e dat zaterdag zijn eerste zege pakte en hopelijk met dat opgebouwde zelfvertrouwen het ook niet zo hoog geplaatste Eemvogels weet te kloppen.

Het derde ontvangt daarna MIA. Drie staat ongeslagen bovenaan en weet het publiek te vermaken met buitengewoon leuke wedstrijden. De spanning zal niet groot zijn, hopelijk het amusementsgehalte wel hoog.

En dan door naar KCD 2. Afgelopen zaterdag de geest gekregen met de eerste overwinning.  Die zat er al lang aan te komen, maar nu lukte het gelukkig. Hopelijk maakt het tweede er een serie van. Op papier zou dat tegen Keizer Karel moeten kunnen, maar ons tweede is kampioen gelijke spelen en de verschillen zijn klein, dus er zal hier wel spanning zijn.

Inmiddels is het rond kwart voor vijf en dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Gaat ons vlaggenschip doordenderen? Na een meer dan verdiend gelijkspel tegen de koploper en een gedegen overwinning op concurrent EKCA komt het Veldhovense SDO op visite. In Brabant kwam KCD duidelijk te kort maar SDO is na een goede start wat aan het terugvallen en dat betekent een mooi affiche. Bij winst van KCD is een middenmootpositie een feit, bij verlies moet er naar beneden gekeken worden en komt er weer spanning op de ploeg. We hebben meestal het nodige publiek om de ploeg te steunen. Die is zaterdag hard nodig!

Het korfbalfeest wordt afgesloten door KCD 4 dat De Hazenkamp ontvangt. De Nijmeegse ploeg is, naar verluid, zeer sterk maar heeft slecht twee verliespunten minder dan het vierde.  Hangt er een verrassing in de lucht?

Dan loopt het tegen half acht en hebben we een lange dag achter de rug. Hopelijk kunnen we qua sfeer en beleving weer een mooie zaterdag tegemoet zien. Als elk team dan ook nog eens hetzelfde resultaat boekt als de laatst gespeelde wedstrijd wordt het zelfs een superdag.

Nog één ding: We zullen de wedstrijden niet vanuit het midden van de hal meer kunnen volgen. De middentribune is zo gevaarlijk defect dat die gesloten moet blijven. Het wordt aanmoedigen op soms enige afstand. Zaterdag wordt  dus ook van de supporters een extra inspanning verwacht.

Weersverwachting gezien? Binnendag, korfbaldag, KCD-dag: Steinheim vanaf 10 uur, be there!