Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We zien elkaar de komende weken niet zoveel. Crocus, geen thuiswedstrijden op het programma, vaak alleen trainingen en een –let op!- open mix seniorentoernooi. Maar toch wat anders dan het normale ritme.

Wat is het dan heerlijk zo’n periode in te gaan met dit afgelopen weekeind als herinnering. Zowel KCD 1 als 2 hadden een zeer pittige tegenstander op het menu. Ons tweede ging naar de ongeslagen koploper Woudenberg dat gemiddeld met bijna tien goals verschil wint en in Doorn duidelijk te sterk was. Maar wat speelde ons tweede fantastisch: geconcentreerd, gedreven en gedisciplineerd. Een hele wedstrijd bleef de ploeg vasthouden aan de gemaakte afspraken. Woudenberg schrok, kwam bij rust (na een helft lang achter te hebben gestaan) nog wel op 10-8 maar werd langzaam helemaal gek toen KCD fantastisch bleek te blijven verdedigen en wel regelmatig scoorde. Een meer dan verdiende 13-16 zege was het resultaat na een geweldig goede wedstrijd.

Het eerste zat op de tribune en zag wat een ploeg met een plan allemaal kan bereiken. In een voor korfbal lugubere sfeer wist ook ons eerste een prachtprestatie neer te zetten. Vanaf het begin werd een voorsprong gepakt en ook hier kon de tegenstander moeilijk met tegenslag omgaan. Ons eerste bleef onverstoorbaar en bleef onder leiding van een prima scheidsrechter in de eerste helft steeds aan de goed kant van de score: 5-7. Ook na de rust was KCD de betere ploeg en bleef het lang op voorsprong staan. Kort voor tijd leek Viking de zaak toch te kunnen keren door de 10-10 te scoren maar twee snelle Doornse goals zorgden voor een explosie van vreugde bij de meegekomen supporters. De tijd was te kort voor Viking om dat te repareren. De laatste tegengoal was voor de statistieken: 11-12. Achteraf wel hard nodig ook, die zege van ons eerste want de concurrentie won ook dus schuift het veld verder in elkaar. Iedereen wint inmiddels van iedereen in deze knotsgekke poule maar zeker is dat een gefocust KCD dat er een vol uur voor gaat, iedereen kan hebben.

Al bij al gaf de selectie dit weekeinde veel kleur op de KCD-wangen. Op 11 maart pas weer te zien op een dan hopelijk overvolle tribune.