Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Natuurlijk, de schijnwerpers staan natuurlijk altijd op een eerste team. KCD heeft zich prachtig gehandhaafd met een mooi gelijkspel tegen PSV als kers op de taart. Vier punten werden tot nu toe gepakt tegen de top-drie. Dat kunnen er tegen Zwaluwen nog meer worden want de Gelderse ploeg heeft het altijd moeilijk tegen het eerste. Maar Zwaluwen kan door te winnen wel een reuzestap zetten naar een titel. Bij winst is promotie een feit. En die titel vechten ze dan een week later uit in Wijk bij Duurstede tegen Viking. Verlies kan voor Zwaluwen echter fataal zijn met PSV en SDO nog in de wachtkamer. Kortom, weer een kraker voor KCD, zo tegen zessen.

Maar om drie uur, een poosje daarvoor dus, is het nog wel even wat belangrijker. Want dan gaan Zwaluwen 3 en KCD 2 in een rechtsreeks duel uitmaken wie er mag promoveren. Woudenberg wordt kampioen, maar wie mag er mee naar de derde klasse? Al tijden lang zijn de ploegen in een nek-aan-nek race verwikkeld waarbij Zwaluwen steeds één punt voorsprong heeft. Feitelijk betekent dit dat een gelijkspel ons tweede niets brengt. Op papier is er dan nog hoop omdat Zwaluwen nog Woudenburg ontmoet, maar het moet in Zevenaar gebeuren. KCD 2 is wisselvallig. Nipt ontsnappen tegen Rheko om een week later uit te halen bij DWS. Kortom, niets is zeker. Alleen dat bij Zevenaarse winst de zaak is beslist. In Doorn was KCD kansloos. De 17-23 indertijd betekent dat ook bij gelijk eindigen het onderling resultaat nagenoeg zeker in Doorns nadeel zal uitvallen. De opdracht is dus duidelijk. De belangrijkste wedstrijd voor KCD vandaag: alle steun is wenselijk.

De tweede ploeg die alle steun kan gebruiken, is de A. Die speelt thuis om 18 uur tegen Telstar. Beide ploegen verloren dit seizoen één keer, waarbij KCD het psychologisch voordeel heeft dat in Hoevelaken werd gewonnen. Bij verlies voor onze A is het gedaan. Bij een gelijkspel zal er een gedeelde titel komen (al moet de A dan volgende week nog winnen) en bij winst is er taart. Vorige week was een hele slechte generale tegen Koveni. Hopelijk is dat een gunstig voorteken, maar zo’n direct titelgevecht blijft onvoorspelbaar.

Verder is er nog een leuk programma: de jongste jeugdteams spelen in de ochtend in Steinheim hun laatste zaalwedstrijd. De E scoorde vorige week voor het eerste tien goals. Reden om even langs te gaan. Ons vierde speelt in Tiel en ons vijfde na de A.

Wel nog even aandacht voor KCD 3. Op visite bij Eemvogels. Al weken pompte de ploeg zich op voor een beslissend duel omdat de Soestenaren ook alles wonnen, behalve in Doorn. Maar een Soester uitglijder haalt de spanning weg vooraf weg. En KCD 3 is ook wel ongehoord sterk. Maar het wordt ongetwijfeld wel een prestigeduel om kwart voor vijf.

Wat een programma zaterdag. Maartse buien op komst.

Op naar de hal! Be there en steun KCD!