Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Drie weken geleden kwamen de meeste scheidsrechters van KCD bij elkaar om door onze eigen Korfbal League-scheidsrechter Martin Falkenberg te worden bijgeschoold. Op basis van beelden en eigen ervaringen kwamen de nodige voorbeelden van wedstrijdsituaties aan bod. Een nuttige avond, zodat onze scheidsrechters optimaal wedstrijden kunnen blijven leiden. We spraken daar met elkaar nog wat dingen door. Leuk om te weten:

  • Over het algemeen is de regelkennis van onze spelers goed en het gedrag naar de scheidsrechter levert geen klachten op; laten we dat zo houden.
  • We hebben 16 scheidsrechters die min of meer regelmatig fluiten (naast Martin, maar die doet het buiten de deur); op zich kunnen we het daar mee redden (je moet ook regelmatig kunnen fluiten om bekwaam te blijven) maar als je ook graag scheidsrechter wil worden, kun je je melden bij Jan Willem. Staat trouwens goed op je CV!
  • Op termijn willen sommige van onze scheidsrechter doorgroeien naar KNKV-scheidsrechter. Hopelijk kunnen we t.z.t. een klasje vormen zodat we samen daar heen groeien.
  • We doen weer jaarlijks een bijeenkomst met beelden en bespreking daarvan. Corona gooide wat roet in het eten, maar dat pakken we weer op.
  • Scheidsrechters die een keer feedback van een collega willen, regelen zoiets via onze eigen scheidsrechters-app.
  • Vanaf de huidige A gaan we meedoen in de KNKV-aanpak om alle korfballende leden een korte opleiding te laten volgen met certificaat. De regelkennis wordt dan met de tijd nog beter en we houden er in wezen allemaal scheidsrechters aan over! Als er senioren zijn die daarin mee willen, meld het bij Jan Willem.
  • En nog even voor alle teams: na afloop van de wedstrijd bedank je allemaal de scheids!

Mochten er vragen zijn over de arbitrage? Laat het weten aan Wilma (maakt de roosters) of Jan Willem ( bewaakt de kwaliteit).