Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Even voorstellen, ik ben Arnoud van Otterloo ben bijna 48 en kom uit Kockengen.

Bij ESDO in Kockengen was de minimale leeftijd om te starten met korfballen 7 jaar (er waren geen kangoeroes) en toen ben ik ook gelijk lid geworden. De voornaamste reden om lid te worden was eigenlijk omdat mijn klasgenoten ook gingen korfballen, ik wist op dat moment niet wat korfballen precies was.  Bij ESDO heb ik vrijwel alle jeugdteams doorlopen en daar ben ik op een gegeven moment ook gestart met het trainen en coachen van jeugd teams en na het eerste onwennige jaar (waarbij ik zelfs bij sinterklaas moest komen omdat ik te weinig zei langs de lijn) heb ik daar mijn draai in gevonden en ben ik het trainen en coachen ook echt leuk gaan vinden. Dat ik ook korfbal plezier kon halen uit trainen geven en coachen kwam mooi uit , want na diverse jaren spelen in senioren 1 heb ik helaas mijn voorste kruisband afgescheurd, waardoor ik noodgedwongen even moest stoppen met spelen. Op dat moment ben ik gestart met het trainen en coachen van de senioren 2.  De afgelopen jaren heb ik afwisselend ESDO 1 en 2 trainen gegeven en gecoacht afhankelijk van of er een externe coach voor senioren 1 beschikbaar was. Verder heb ik diverse andere functies binnen de vereniging gehad waaronder: bestuurslid, lid van de technische commissie,  activiteiten commissie, jeugdraad en de kamp commissie.

In de avond en in het weekend ben ik dus veel rond het korfbalveld te vinden. Overdag op de doordeweekse dagen ben ik te vinden in Rotterdam bij een ingenieursbureau in de scheepsbouw, waar ik werk als structural engineer.

Als er een keer geen korfbal is ga ik er op uit om foto’s te maken. In vrije weekenden of vakanties van mooie locaties in het buitenland en op vrije avonden wandel ik naar een mooie locatie voor een zonsondergang in de polder.

KCD 1 is voor mij de eerste keer als externe coach. Ik hoop het team verder te ontwikkelen op korfbalgebied met vooral ook veel spelplezier. Ik hoop zo veel mogelijk leden tegen te komen op en langs het veld. Zie je me dan een keer staan en heb je als trainer/speler/publiek een vraag over korfbal, stel hem gerust, ik beantwoord hem graag!