Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na een meer dan geslaagd familietoernooi is het morgen weer tijd voor het serieuze werk. De competitie roept. Dat blijkt geen lokroep want van het oorspronkelijke programma valt het nodige weg in zo’n lang vrij weekend. De wedstrijden van het 4e, 5e en de D liggen er op dit moment van schrijven al uit. Dus blijft een klein, maar niet onbelangrijk programma over. Thuis spelen bijvoorbeeld het 3e en de A: ploegen die moeten winnen om straks kampioen te kunnen worden want ze spelen tegen directe concurrenten. Dat zijn wedstrijden in de ochtend. Goed wakker zijn is belangrijk, maar er is een bijkomend voordeel.

Iedereen kan mee naar Arnhem om ons eerste te steunen. Heel hard nodig want dat speelt een heel belangrijke wedstrijd. Nummer drie EKCA staat klaar om de laatste kans op promotie te verdedigen. KCD was niet bepaald scherp afgelopen zaterdag tegen NKV en dat kostte een punt. EKCA verloor van Zwaluwen en dan zou je zeggen dat daarmee qua promotie alles beslist is, maar de bloemen liggen op de eindstreep en niet na 10 van de 14 wedstrijden. Kortom, een cruciale pot tegen een ploeg die tot nu toe dit seizoen drie keer werd verslagen, maar eenvoudig was het nooit.  En mooi kan het worden want bij winst in Arnhem kan KCD op 3 juni op eigen veld promotie veilig stellen.

Steun is dus van groot belang: KCD heeft het nodig. Let op: de wedstrijd begint pas om kwart over vier! Be there!