Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wat een ramp dat pinksterkamp. Moe, duf, heimwee en enigszins van slag. Je moet er wat dat betreft ietwat voor over hebben, maar…. daar krijg je dan ook heel veel voor terug! Want wát hebben we ook dit jaar weer een fantastisch leuk weekend met elkaar beleefd. Het was vooral zonnig, en het leek er op dat iedereen het humeur daarop had aangepast. ‘Gezelligheid’ was ook deze editie het voornaamste werkwoord en we hebben daardoor weer heel veel lol gehad met elkaar.

Natuurlijk moet je zoals in het echte leven zelf de slingers ophangen, maar op dit pinksterkamp waren er heel veel leuke mensen die toevallig ook een slingertje hadden uitgegooid. Feestgarantie tot in de late uurtjes dus. Maar naast al het feestgedruis was er nog veel meer. Van ff bijkletsen met elkaar tot eindelijk tijd voor een serieus gesprek. Een wandelingetje, een fietstocht of nog sportiever. Er gebeurt heel veel op zo’n kamp. Er werden alcapa’s geknuffeld, een ontsnappingspoging gedaan uit een escaperoom, gezwommen, gezonnen en trampolinegesprongen. En uiteraard ontbrak de korfbalpaal ook dit jaar niet. We hebben heerlijk gegeten en gedronken met elkaar. Het avondeten was perfect verzorgd en bij zulke hoge temperaturen moet je heel goed drinken zei ons moeder altijd. Anders droog je uit en heb je kans een zuurpruim te worden. We zijn er op dit kamp gelukkig geen eentje tegen gekomen.

Het was daarentegen wederom weer genieten met elkaar en van elkaar, en daar draait alles tenslotte om. Van jong tot oud. Zoals met de pub quiz op zondagavond of de feestavond op zaterdag. Het thema was dit jaar ‘The Seventies’. Iedereen was naar het diner gekomen met een outfit uit de disco- of hippietijd. Op de verlichte discovloer werd gedanst inclusief een ‘nightfever’ flashmob. De andere zaal was ingericht voor de karaoke waar ons pijnlijk duidelijk werd gemaakt dat ze bij KCD beter kunnen korfballen dan zingen. Het ‘lang zal ze leven’ kwam er gelukkig nog wel enigszins melodieus uit, want we hadden 2 jarigen die toegezongen werden en ons op de vrijdagavond trakteerden op een cocktailparty.

Zelfs bij de corvee was gezelligheid troef, al moest er soms best wel eens veel werk verzet worden. Daar weet de pinksterkampcommissie alles van. Maar ook alle inzet van menig pinksterkampganger heeft er toe geleid dat pinksterkamp 2023 weer als een succesje de boeken in mag. Dus: pinksterkampcommissie bedankt, alle deelnemers bedankt en geniet nog een heel lang jaar van alle mooie herinneringen!