Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Een bijzondere korfbalcompetitie is dit. Terwijl bij voetbal, hockey en andere sporten de competities er op zitten, gaan we in korfballand nog even liefst drie rondes door. De afschrijvingen vliegen de wedstrijdsecretarissen om de oren, de eerste vakanties komen er al aan als je geen schoolgaande kinderen hebt en verenigingsactiviteiten komen in het gedrang. Ook bij KCD zijn complete teams iets uit een recent verleden. Je mag bij deze ontwikkeling de nodige vraagtekens zetten, zowel bij de competitieplanning als bij de afwezigheid van menig speler. En dat terwijl er binnen de club veel op het spel staat.

In de breedte hebben 3, 5 en de D nog alle kans op een kampioenschap en zelfs de A heeft nog een theoretische kans. Nog mooier staat de selectie ervoor. Ons tweede staat op de drempel van promotie. En ons vlaggenschip kan zelfs kampioen worden. Dat is wat voor KCD. De corona heeft ons vorige kampioenschap (in de zaal 4e klasse) volledig verknald en nu kunnen we een paar jaar later zelfs op eigen veld daar helemaal overheen. Voor zulke vooruitzichten wil je als speler van al die potentiële feest-teams toch wel wat over hebben.

Zaterdag kan het eerste bescheiden feestje er al zijn: KCD ontvangt Keizer Karel en is bij winst zeker van promotie naar de 2e klasse. Gelet op de stand zou dat goed mogelijk moeten zijn maar de krachtsverschillen zijn in deze poule miniem dus zal er heel hard aan getrokken moeten worden. Winst is nodig om de kampioenskans in eigen hand te houden.

Daarvoor speelt het 2e. Ook hier is winst nodig, maar promotie is zaterdag nog geen feit, tenzij er allerlei gunstige uitslagen elders te noteren zijn.

In de ochtend aandacht voor de D die bij winst volop blijven meedoen om de eerste plaats. Daarnaast uiteraard ook voor de eerste Kangoeroetraining. We gaan weer met een groep beginnen. Die start om 10 uur!

Als je zo kijkt kun je de hele dag op ons veld doorbrengen. Dat klopt ook, want na afloop is er eetcafé. En het weer? Heerlijk!

Kortom, zaterdag Tuilland: be there!!!