Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Ze liggen dicht bij elkaar: vreugde en verdriet. Emoties die zaterdag ongetwijfeld op ons veld getoond zullen worden. Het verdriet dat de competitie klaar is en we tot september moeten wachten. De vreugde dat de competitie klaar is omdat het al 17 juni is. De vreugde van de promotie van KCD 1 en 2 en de titel van KCD 5. Het verdriet dat dit voor menigeen de laatste wedstrijd is (voorlopig?) in het groene shirt.

We beginnen er al vroeg aan. Vanaf even over 9 starten de E en de C, waarna rond de klok van 10 de D en de Kangoeroes het over nemen. Daarna is het tijd voor de senioren. Ons derde redde het niet tegen Dalto dus staat er niets meer op het spel tegen Atlantis, behalve de eer. En dat geldt ook voor het 4e tegen Sparta. Verschil is dat Atlantis puntloos is, maar Sparta juist ongeslagen…

Om een uur of 2 ontvangt het tweede DKB 2, de ploeg die de hele competitie heeft overheerst. Maar het tweede (dat vorige week al promoveerde) kan er nog overheen. Dan moet er gewonnen worden met liefst negen goals verschil. Dat is wel wat veel, maar als dat lukt is KCD 2 ook nog eens kampioen.

Daarna speelt ons eerste tegen DKB. Alleen als Zwaluwen een punt laat liggen bij Keizer Karel is er nog een kans op de titel, maar eigenlijk is die vorige week tegen Koveni met 18-18 weggegeven. Wel wist ons eerste voor de vierde keer op rij in de slotminuten een nederlaag te voorkomen en dat was genoeg voor promotie, maar een supergroot feest zit er –gezien de vorm van Zwaluwen- niet in. Maar wie weet. Wel even winnen van DKB, in elk geval! Dan krijgt het terugtreden van Bart, Johan en Laura ook meer cachet.

Ons vijfde sluit de zaterdag om half vijf af. Dat doet de ploeg in stijl, want de titel is reeds veroverd; alleen kan tegenstander Kesteren bij winst gelijk komen. Dat zal het 5e willen voorkomen. Dan is de laatste wedstrijd van deze ploeg een mooie apotheose van de dag en het seizoen. Maar tegelijk ook een droeve omdat een groot deel van de spelers besloten heeft te stoppen. Er zal dus een weemoedig slot van een hopelijk op zich mooie zaterdag zijn.

En daarna vakantie. Maar eerst: zaterdag, ons veld: be there!!