Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Een pikant duel in Zevenaar zaterdag voor ons eerste. Tegenstander Zwaluwen is vorig seizoen een grote concurrent geweest in de strijd om de titel, was meer dan vasthoudend en leek er met de buit vandoor te gaan tot op het allerlaatste moment Keizer Karel roet in het Gelderse eten strooide en ons eerste alsnog kampioen werd. Zwaluwen promoveerde wel mee en zo komen de teams elkaar weer tegen, maar nu in de 2e klasse.

Bij KCD is het nodige veranderd. Laura, Bart en Johan traden terug en met Jonna, Fons en Allard komt er jong elan in de ploeg. Helaas doen vakantie en blessures nog een aanslag op ons vlaggenschip zodat KCD moet improviseren in dit eerste competitieweekend, maar Arnoud zet een mooie ploeg op het veld. En de oefenwedstrijden verliepen heel aardig. Toch is het afwachten hoe het zal gaan. De nieuwe competitieopzet met een najaarspoule en een voorjaarspoule heeft als meevaller dat een slechte start niet desastreus hoeft te zijn voor de eindaflooop in mei/juni. Maar daar staat tegenover dat je het in de herfst in slechts zes duels moet laten zien. Veel tijd om te corrigeren is er dus niet.

Je zou nieuwsgierig worden.

Komt dat even mooi uit dat KCD pas even over half vijf hoeft aan te treden. Kun je met eigen ogen zien hoe de ploeg het gaat doen. Iedereen is dan klaar met spelen. Alleen moet je naar Zevenaar, zo’n drie kwartier vanaf ons veld. Niet onoverkomelijk en leuk als ons vlaggenschip de nodige supporters langs de lijn ziet!

Mooi weer, KCD, half vijf Zevenaar: be there!!