Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De veldcompetitie zit er bijna op. Met wisselend succes is er gespeeld door de KCD-teams, maar er staat nog wat op het programma voor we Steinheim ingaan.

Ons eerste is heel netjes 2e geworden. Met een sterk verjongde ploeg toonde het –na de eerste veeg in Zevenaar- karakter en kwaliteit. Het is een volwaardige 2e klasser gebleken.

Helaas viel voor het tweede het doek. Na de eerste vier wedstrijden zag alles er rooskleurig uit maar de wedstrijden tegen Fortissimo en Rheko waren er teveel aan. Afgetekende nederlagen betekenden een stap terug.

Bij drie en vier waren de gevoelens juist tegengesteld. Ons derde is na vijf wedstrijden al kampioen. Woensdagavond om 20 uur speelt drie thuis en kan de ploeg nog een keer bewonderd worden. Bij vier was het ongeloof helemaal aanwezig: een verrassend goed seizoen met bijna 15 goals gemiddeld leverde de verdiende titel met taart op!

De enige smet op de competitie waren de vele blessures. Dank aan alle invallers om de zaak altijd weer rond te krijgen!

Bij de jeugd geen kampioenschap maar wel drie keer een tweede plaats. Onze A won alles behalve de eerste wedstrijd, tegen kampioen Telstar. Toch een goed seizoen dat zaterdag in Amersfoort bij MIA hopelijk een mooie afsluiter krijgt.

Ook een 2e plaats voor de D. Steeds beter ging de ploeg spelen na de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen Animo en dat kan zaterdag thuis tegen ODIK nog een keer getoond worden.

De E kan ook nog 2e worden. Net als bij de D ook hier een ongenaakbare kampioen (TZ) maar verder was iedereen aan elkaar gewaagd. De E gaat hard vooruit en zaterdag kan bij winst in Zeist tegen RDZ de 2e plaats gepakt worden.

Andere gevoelens bij de B. De ploeg was al snel niet meer compleet door opzeggingen en moest ook nog eens tegen sterke tegenstanders optornen. De eerste wedstrijden werden stevige nederlagen, maar de vooruitgang is zichtbaar en er werd ook nog een punt gepakt, thuis tegen Stip. Daar moet nog een bezoek worden afgelegd (donderdag 26 oktober!) dus wellicht eindigt KCD B heel mooi!

Tenslotte de C. Hele zware nederlagen tegen hele zware tegenstanders voor deze jonge ploeg. Maar ook hier was in de laatste wedstrijden vooruitgang te zien, al was het nog te weinig om een keer te winnen.

Nog vijf wedstrijden op het veld dus (waarvan twee thuis) en daarna verlaten we ons vertrouwde thuis voor de zaal. Vanaf 23 oktober beginnen de trainingen, op 4 november oefenen we en op 11 november start dan de competitie.