Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wij gaan weer de zaal in en dan gaan wij ook weer zaaldiensten draaien! Vanaf de A en hoger krijg je als team de taak om met twee mensen te helpen de zaal op orde te houden en –belangrijk!- het scorebord en de tijd bij te houden.

De volledige indeling is te vinden onder Competitie-> Bar-zaaldienst. Zorg er voor dat je er bent voor de wedstrijd begint en dus niet pas op de starttijd. Allerbelangrijkste zaak is dus scorebord en tijd. De laatste zaaldienst let er op dat alle materiaal is opgeruimd en de zaal netjes achter blijft. Als zaaldienst ben je ook verantwoordelijk voor de externe scheidsrechter (bij de wedstrijden van KCD 1 en heel soms bij KCD 2) hiervoor ligt er in onze materiaalkast wat te drinken om in de rust uit te reiken.

De zaaldiensten zijn ingedeeld met als prioriteit dat alles rond is daarnaast dat het niet direct voor of na je eigen wedstrijd is en tenslotte dat elk team evenveel diensten heeft. In verband met de koppelingen van dit jaar betekent dat helaas dat er vaak vanuit een uitwedstrijd terug gekomen moet worden naar de zaal. De teams die bij de dienst staan zijn verantwoordelijk voor de dienst, dit betekent dat je vrij bent om te ruilen of vervanging te regelen, zolang het maar geregeld is dat er iemand aanwezig is.

Hierbij ook de handleiding voor het bedieningspaneel van het scorebord. Er is altijd iemand in de hal die weet hoe het werkt, maar een naslagwerk kan nooit kwaad. Als er verdere vragen zijn kan je terecht bij Sybren.