Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Voor velen het echte korfbal. Voor anderen het gemis van de gezelligheid van het eigen veld. Maar hoe dan ook: de zaalcompetitie gaat zaterdag weer van start. Waarbij ons eerste een hele mooie poule heeft met zeer sterke tegenstanders. Wat te denken van teams als Telstar (jarenlang bovenin de eerste klasse meedraaiend) en Sparta Nijkerk (idem). Verder oude bekenden als DWS en Rheko. Kortom, dat wordt genieten in Steinheim.

Dat begint zaterdag rond acht uur met een thuiswedstrijd tegen Rheko. Op het veld was die ploeg twee keer de mindere van KCD, maar in de zaal is alles anders.  Dus heeft KCD alle mogelijke steun nodig om deze competitie goed te starten. Dat gebeurt met een licht gewijzigde opstelling: Jasper vervangt Tim, die deze winter lang in het buitenland zal vertoeven. De oefenperiode was wisselend dus we wagen ons hier niet aan een voorspelling.

Voorafgaand speelt ons tweede tegen Fortissimo 3. Ook hier mag een spannende wedstrijd worden verwacht.

Verder spelen ook de E, D, C en het vierde op deze eerste competitiedag. De A en het derde mogen nog een weekje langer trainen voor hun eerste optreden.

In elk geval zal deze winter elke week in Steinheim gespeeld worden. Vanaf tien uur is de jeugd actief (Kangoeroes zijn er dan altijd) en vaak spelen de senioren aansluitend in de vroege middag. Slechts zeer sporadisch zijn er thuiswedstrijden in de avond.

Alleen daarom is zaterdag al bijzonder: 11 november vanaf half zeven de selectie: be there!