Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

En we hebben er pas één gehad in de zaal…. Klopt, maar ons eerste heeft een lastig programma dit seizoen. Na de fraaie winst op Rheko volgden twee uitwedstrijden (allebei met nul punten naar huis) en na zaterdag gaat ons vlaggenschip weer twee keer op reis om pas 13 januari weer in Steinheim aan te treden.

De laatste kans dus om dit jaar nog een keer in eigen hal van prima korfbal te genieten. Want daar is geen twijfel over. Hoewel het met de punten niet geweldig gaat, is het met het spel bepaald niet verkeerd gesteld. Alleen is het niveau in de 2e klasse hoog en fouten worden snel en genadeloos afgestraft. Daar moeten we nog een stap in maken. Hopelijk lukt dat om even voor twee uur tegen Hellas. Een stugge ploeg die –opmerkelijk- tot nu toe elke wedstrijd maar 13 goals tegen kreeg. Dat zijn er niet veel en meestal is dat genoeg voor de winst, maar ook Hellas heeft al een keer verloren. En als we weten dat KCD er gemiddeld 17 in gooit, zou je optimistisch worden, ware het niet dat daar een zeer grillig patroon in te ontdekken valt.

Kortom, een geheel open wedstrijd en dat in een poule met elke week verrassende uitslagen. Zeker is dat ons eerste baat heeft bij steun vanaf de tribune. Helaas zijn KCD 3 en 4 tegelijkertijd buiten de deur actief, dus moet de steun ditmaal vooral van de vaste supporters, de jeugd en ouders komen. Hopelijk zien die een mooie wedstrijd met een goed resultaat.

Steinheim, 13.55 uur, KCD 1-Hellas: be there!