Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het programma tot de Kerst is voor KCD best lastig te noemen. Sterke tegenstanders Sparta en Luno wachten zaterdag en volgende week allebei thuis op onze hoofdmacht die langzaam door de poule gezakt is naar de bedreigde plekken.

Eerst dus het Nijkerkse Sparta. Die ploeg won zaterdag voor de tweede keer en lijkt daarmee een gedegen middenmoter te worden. De ploeg scoort niet bovenmatig veel maar steunt wel op een sterke verdediging. Daarbij moet worden opgemerkt dat de oranje witten al tegen de top drie hebben gespeeld. Maar tegelijk lijkt het dat –afgezien van het ongenaakbare Telstar- iedereen van elkaar punten kan afsnoepen.

Daar moet KCD zich aan vasthouden. Want na de eclatante zege op Rheko zijn er geen resultaten meer geboekt. Afgelopen zaterdag opende de ploeg met een heel hoog niveau tegen Hellas, maar dat kon niet worden vastgehouden. De tweede helft werden er maar vier goals geproduceerd en dat is veel te weinig om te winnen. Als ons vlaggenschip twee helften goed weet te presteren, is de ploeg voor iedereen gevaarlijk. Dan kan er ook in Nijkerk verrast worden.

Daar heeft de ploeg wel steun bij nodig. Nijkerk is om de hoek en het is een leuke avondbesteding want de aanvang is om tien voor acht.

Overdag valt er in Steinheim ook nog van alles te genieten. Onze jeugdteams zijn na vier weekenden allemaal nog ongeslagen en dat geldt ook voor ons derde. En het vierde doet ook nog mee voor de titel. En hopelijk verrast ons 2e in Driebergen met een eerste zege. Kortom, een leuke korfbaldag zo kort na Sinterklaas ligt in het verschiet. Maar in elk geval:

Nijkerk, zaterdag om 19.50 uur bij KCD 1: be there!