Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na liefst drie vrije zaterdagen hervatten we de competitie zaterdag met de laatste heenwedstrijd. En dat is een mooi affiche voor KCD: DWS komt namelijk op bezoek. Met deze club zijn in het verleden mooie duels uitgevochten, bijvoorbeeld om het kampioenschap in de vierde klasse. Mooi dat beide verenigingen nu in de 2e klasse uitkomen. Maar daar is de positie van DWS een stuk aantrekkelijker dan van ons eerste. KCD heeft na zes wedstrijden welgeteld twee punten veroverd. DWS staat op zeven en dat is vooral te danken aan een uitstekende verdediging. De ploeg heeft op het ongenaakbare Telstar na de minste goals hoeven te incasseren. Daar zit bij KCD nog volop ruimte voor verbetering maar daar staat tegenover dat ons vlaggenschip tot nu toe meer heeft gescoord dan de ploeg uit Kootwijkerbroek.

Er zijn dus volop aanknopingspunten voor een aantrekkelijk en spannend duel. En kijkend naar de stand zal er voor beide ploegen druk op staan. DWS kan zich nu al ver weg spelen van de fatale laatste plaatsen terwijl KCD moet winnen om behoud in eigen hand te houden. Verlies is nog echt niet fataal maar de opdracht zal wel wekelijks moeilijker worden voor de ploeg.

Kortom, er is maar één conclusie mogelijk. KCD moet worden gesteund. Kijkend naar het programma is alleen ons derde elders actief, maar de rest van KCD kan in Steinheim aanwezig zijn om ons eerste te supporteren. Dus:

Steinheim, KCD-DWS: 14.30 uur: be there!!