Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wat hebben we genoten van KCD afgelopen zaterdag. Ja, de uitslag was 20-28 maar dat is scorebordjournalistiek. Tot diep in de tweede helft haakte de ploeg aan bij het geweldige Telstar waar bijna elke grote kans tot doelpunt werd gepromoveerd. Natuurlijk was de koploper uiteindelijk een maatje te groot, maar KCD liet heel goed korfbal zien. En wat nog mooier was: onverwacht pakte Rheko de punten bij Revival waardoor de spanning onderin de 2e klasse tot een kookpunt stijgt. Revival en KCD hebben vier punten, Rheko drie. Er gaan er twee uit en zaterdag op het programma:

KCD-Revival

In Barneveld werd het een kansloze 20-13 nederlaag. Dat is erg onprettig want bij gelijk eindigen geldt het onderling resultaat. Een gelijkspel morgen levert dus feitelijk niets op; winnen is het motto.

En dan komt direct de disclaimer: de wedstrijd tegen Telstar zegt helemaal niets. Lekker meeballen tegen een ploeg die het ritme bepaalt, is iets totaal anders dan zelf de energie brengen en het tempo opleggen. Kortom, we krijgen morgen een totaal andere wedstrijd dan zaterdag. Meer één die lijkt op de wedstrijd tegen Rheko. Ja, die werd gewonnen maar een 9-2 achterstand tegen Revival zal wel fataal blijken. Vanaf minuut één zaal de strijd dus moeten worden aangegaan maar ditmaal wel met het vertrouwen dat KCD een knappe partij korfbal kan neerleggen en over veel schijven kan scoren.

Blijft er nog één belangrijk element onbesproken. De enorme steun die KCD vorige week kreeg. Die hielp enorm. Die is nu nog belangrijker. De wedstrijd is heel vroeg, dus je kunt erna nog van alles gaan doen. Maar deze wedstrijd is er maar één optie:

Steinheim, 13.15 uur, steun KCD: be there!!