Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Er zit weer kleur op de wangen. Na de buitengewoon belangrijke zege op Revival staat KCD op een veilige plek. Dat is wat anders dan in veiligheid zijn, want één zege van Revival en de zaak ziet er weer anders uit. Maar de tweede competitiehelft geeft toch een heel ander beeld dan we halverwege dachten met zeges op directe concurrenten Rheko en Revival en een hele goede wedstrijd tegen gedoodverfd kampioen Telstar.

En dan nu de uitwedstrijd tegen de verrassing van dit seizoen: Hellas. Met nog vier wedstrijden te gaan staan de Nunspeters op een tweede plaats. Die geeft recht op directe promotie. Ze staan al vier punten voor op nummer drie, dus dat wordt heel lastig voor ons vlaggenschip. In Steinheim verloor KCD met liefst 16-23 maar de eerste helft was volledig gelijk opgaand. En daar moet de ploeg zich maar aan vasthouden. Afgelopen zaterdag was de 2e helft ronduit matig, maar de wedstrijden ervoor had KCD dat achter zich gelaten dus die draad moet weer worden opgepakt. In ieder geval moet er goed worden gespeeld zodat de laatste drie beslissende wedstrijden, waarvan twee in Steinheim, met veel zelfvertrouwen tegemoet getreden kunnen worden.

Gelet op het vroege aanvangstijdstip en het volle programma van de overige teams, zal er niet veel steun zijn maar de ploeg moet nu ook op eigen kracht kunnen verrassen.

In elk geval, als er een mogelijkheid is:

Nunspeet, 14.10 uur Hellas-KCD: be there

Zoals gezegd, een vol programma voor de andere teams. In het oog springend: KCD 3 moet de draad weer oppakken na de eerste nederlaag sinds hele lange tijd; KCD 4 moet lekker ballen nu de titelkansen weg zijn; de A moet blijven winnen in de eeuwige achtervolgingsrace op Animo; en de E is gewoon heel erg leuk om te zien!. Allemaal in Steinheim vanaf tien uur.

Het meest opvallend: om half zes in Wageningen de C in een direct duel om de eerste plek. Bij winst is het klaar: het kampioenschap komt er dan aan; bij een gelijkspel moet de C blijven opletten in de laatste wedstrijden.