Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het derde stelde afgelopen zaterdag orde op zaken. Mocht de concurrentie denken dat de ploeg wat sleets werd na twee nederlagen: nummer twee Fortissimo kreeg in IJsselstein met 29-9 ongenadig op de broek van een ontketend KCD en het kampioenschap was een feit.

Waarna er in het laatste zaalweekend nog één beslissing wacht. Hoe mooi: van de ploeg die binnen een vereniging de meeste aandacht krijgt: ons eerste team.

Waar te beginnen? Grote delen van wedstrijden speelt de ploeg als een volwaardige tweedeklasser. Dus moet het kunnen.  Maar o zo vaak is de start desastreus. Grote kansen missen en op achterstanden komen die niet of nauwelijks te repareren zijn. Of aan het eind instorten waardoor er toch een geflatteerd grote nederlaag de boeken in gaat.

En tenslotte: KCD heeft het niet in eigen hand. Als Revival in Nijkerk wint zijn we gezien, wat er ook door KCD bij DWS wordt gedaan.

En toch blijven we optimist. Sparta wil in zijn laatste thuiswedstrijd echt niet verliezen (overigens begint die wedstrijd pas om even voor acht uur). En dan is er een ontsnappingsroute. Die bestaat uit winnen in Barneveld. Thuis kreeg ons eerste een stevige nederlaag te slikken maar de eerste helft was toen gewoon goed.

De opdracht? Twee van die helften, in de eerste minuten direct grote kansen afmaken en dan doorpakken. En natuurlijk de steun van de supporters. De site en andere social media zijn al gevuld met oproepen om te komen kijken. Hopelijk begrijpt iedereen dat wij ook een taak hebben. En laten we eerlijk zijn: KCD is er de laatste jaren meestal in geslaagd om beslissende wedstrijden een goede kant op te laten vallen. Die traditie mag in stand blijven.

Dus zaterdag Veluwehal Barneveld: 15 uur DWS-KCD be there!