Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wat hebben we een mooi zaalseizoen gehad. En uniek. Ons eerste begint nu toch structureel 2e klasser te worden, al was het op het nippertje. Ons derde werd weer kampioen. En de jeugd? Nog nooit vertoond: in totaal 50 wedstrijden gespeeld en liefst 40 keer gewonnen en maar zeven keer verloren.

We beginnen bij de E. In een paar maanden tijd razendsnel ontwikkeld naar een ploeg die heel snel naar de vijandelijke korf speelt. Het resultaat was dat liefst zeven wedstrijden werden gewonnen. Alleen Dalto en Synergo waren te sterk. De ploeg is nog jong dus er zit nog volop ruimte voor groei in. En leuk om te zien spelen!

De D heeft wel een heel bittere nasmaak van dit seizoen. Na 14 wedstrijden liefst 25 punten halen en toch geen kampioen worden. De ploeg speelt zo leuk en doelgericht maar helaas was RDZ met één punt meer de lachende nummer één. Maar als vereniging moeten we zeggen dat de D dit jaar speelde als een ware kampioen! Mooi gedaan.

De C pakte de titel wel. Ongeslagen. Dat moest ook wel want Wageningen bleef ook maar winnen. Maar vooral in de 2e helft van elke wedstrijd was de C ongenaakbaar, met een doelsaldo van meer dan 100 als resultaat. De taart is natuurlijk meer dan verdiend. Van harte!

Dan de A. Geteisterd door blessures bij de vrouwen bleef het team knokken om in de race te blijven in het verre spoor van Animo dat alles maar bleef winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan was de achterstand drie punten, maar het KNKV had blijkbaar een vooruitziende blik: de laatste twee ontmoetingen waren tegen…Animo. In Geldermalsen was de A 20 minuten oppermachtig maar was de stand 0-0. Daarna ging Animo wel gelijk op en met een kleine nederlaag voor onze A was de beslissing daar. Animo kampioen, en daar deed de overwinning in Doorn niets meer aan af. Maar gelet op de tegenslagen eigenlijk een heel goed seizoen.

KCD 4 speelde een mooi seizoen. Tot halverwege was er een reële kans op de eerste plaats maar daarna ging het mis. Steeds thuis net niet winnen en uit geen punten pakken betekenden uiteindelijk een 6e plaats. Maar de ploeg speelde zeker in Steinheim ontzettend leuke wedstrijden met veel goals. Dat moet plezier hebben gegeven.

Ons derde werd kampioen maar het was toch een beetje anders dan gedacht. De éne dikke zege na de andere werd geboekt met vaak heel veel goals en opeens was de ploeg kampioen. Maar de concurrentie kon er nog naast komen dus was er nog een punt nodig. Opeens haperde de machine. Dalto en DWS pakten de punten dus moest het in de laatste wedstrijd tegen naast concurrent Fortissimo gebeuren. KCD 3…29-9… wat moeten we nog zeggen. Klasse en felicitaties.

Dan ons 2e. best wel een andere ploeg vergeleken met vorig jaar. Jonna, Jasper, Allard, Anouk en Lisanne ontbraken. Dus kostte het tijd voor de boel was ingespeeld. Daarnaast was er nog wel wat onrust rond de ploeg maar zo halverwege de competitie kwamen de eerste punten. De top van de 4e klasse bleek toch wel te sterk maar er werden in de 2e helft ook prima wedstrijden gespeeld. KCD 2 rook nog aan de 4e plaats maar dat lukte helaas net niet. Dit was vooral een seizoen voor overdenking en hopelijk wordt op het veld goed gepresteerd met een mooi en verrassend eindresultaat.

En dan ons vlaggenschip. Wat een kwaliteit als je de eerste helft in Steinheim ziet tegen kampioen Telstar. En tegelijkertijd geen resultaat tegen ploegen waar dat gelet op de klasse wel zou moeten kunnen. Gelukkig wel belangrijke punten tegen mede degradatiekandidaten. Jeugdige grilligheid die er toe leidde dat alles moest gebeuren in de laatste ronde. In Barneveld speelde KCD één van zijn beste wedstrijden en dus werd terecht van DWS gewonnen. Uren later pas speelde Revival en als die maar niet wonnen van Sparta was behoud van de 2e klasse een feit. In Nijkerk was het eerste kwartier zeer spannend met een 3-2 stand maar daarna knakte Revival. KCD blijft in de 2e klasse! Een fraaie prestatie waar we ploeg en staf graag mee feliciteren.